5 νεκροί στην Ιταλία από τον κοροναϊό, ερημώνει το Μιλάνο (vid)

Gazzetta team
5 νεκροί στην Ιταλία από τον κοροναϊό, ερημώνει το Μιλάνο (vid)
Στην Ιταλία τα κρούσματα έχουν φτάσει τα 203, με αποτέλεσμα το Μιλάνο να θυμίζει έρημη πόλη.

Τα κρούσματα του κοροναϊού στην Ιταλία είναι πλέον 203, από τα οποία περισσότερα από 180 μόνο στη Λομβαρδία.

Στο μεταξύ, ένας άνδρας 85 ετών υπέκυψε σήμερα το πρωί στο Μπέργκαμο της βόρειας Ιταλίας, ενώ το μεσημέρι ανακοινώθηκε ακόμη μία απώλεια, με αποτέλεσμα ο κατάλογος των θυμάτων στην γειτονική χώρα να φτάνει τα 5 άτομα.

Οι γιατροί έκαναν γνωστό ότι η κατάσταση της υγείας του ήταν βεβαρημένη.

Και οι 5 νεκροί απο τον κοροναϊό στην Ιταλία ήταν ηλικιωμένοι και με προβλήματα υγείας, τονίζουν οι ιταλικές αρχές.

Πόλη «φάντασμα» το Μιλάνο

Το Μιλάνο, πρωτεύουσα της Λομβαρδίας, όπου έχουν εντοπιστεί οι δυο από τους θανάτους στη χώρα εξαιτίας του ιού, μοιάζει πόλη «φάντασμα».

Ο κ. Μπουζάλης, Έλληνας που διαμένει στην Κρεμόνα όπου έχουν κλείσει σχολεία, μουσεία, εκκλησίες και έχει τεθεί σε ισχύ απαγόρευση συγκεντρώσεων, είπε πως η κατάσταση είναι απελπιστική.

Βίντεο που κυκλοφορούν στα social media δείχνουν τα άδεια ράφια των σούπερ μάρκετ.

Δεν χρειάζεται να κλείσουν τα σύνορα Γαλλίας-Ιταλίας εξαιτίας του covid-19

Ο Γάλλος υφυπουργός Μεταφορών Ζαν-Μπατίστ Τζεμπαρί δήλωσε σήμερα ότι δεν βλέπει τον λόγο να κλείσουν τα σύνορα της Γαλλίας με την Ιταλία παρά την εξάπλωση του κοροναϊού.

"Το κλείσιμο των συνόρων δεν θα είχε νόημα καθώς η κυκλοφορία του ιού δεν περιορίζεται μόνο στα διοικητικά σύνορα", δήλωσε ο υφυπουργός στον ραδιοφωνικό σταθμό BFM.

Τα κρούσματα του κοροναϊού στην Ιταλία--στην ευρωπαϊκή χώρα που έχει πληγεί περισσότερο--αυξήθηκαν το Σάββατο σε τουλάχιστον 150, ενώ καταγράφηκαν και πέντε θάνατοι, οδηγώντας την κυβέρνηση της Ρώμης να αποκλείσει τις περισσότερο πληγείσες περιοχές στον βορρά, της Λομβαρδίας και του Βένετο.

Δεν συμμετέχει στη σύνοδο των ΥΠΕΞ ο υπουργός της Ιταλίας, Λ. Ντι Μάϊο

Η “κρίση” του κοροναϊού που πλήττει την χώρα του δεν επέτρεψε στον υπουργό Εξωτερικών της Ιταλίας κ. Λουϊτζι Ντι Μαίο να ταξιδέψει σήμερα στην Θεσσαλονίκη για να παραστεί στην σύνοδο των ΥΠΕΞ των Δυτικών Βαλκανίων και των χωρών της Βαλκανικής που είναι ήδη κράτη μέλη της ΕΕ την οποία συγκαλεί το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Χώρα με ισχυρή παράδοση στο βαλκανικό γίγνεσθαι η Ιταλία στηρίζει, την ευρωπαϊκή προοπτική των χωρών της δυτική βαλκανικής και μαζί με την Ελλάδα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της προώθησης του αιτήματος για την χορήγηση, στην Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία, ημερομηνίας έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων στην σύνοδο Κορυφής του Μαϊου.

Ο οικοδεσπότης κ. Νίκος Δένδιας βρίσκεται ήδη στην Θεσσαλονίκη, ενώ από νωρίς το πρωί καταφθάνουν ο ένας μετά τον άλλο οι ομόλογοι του.