Επιβάτες του Diamond Princess διέφυγαν των ιατρικών ελέγχων!

Gazzetta team
Επιβάτες του Diamond Princess διέφυγαν των ιατρικών ελέγχων!
Το Τόκιο παραδέχθηκε ότι επιβάτες του Diamond Princess κατάφεραν να διαφύγουν των ιατρικών ελέγχων!

Η Ιαπωνία παραδέχθηκε ότι 23 επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου Diamond Princess εγκατέλειψαν το πλοίο χωρίς να περάσουν από τους ιατρικούς ελέγχους για τον ιό Covid-19!

«Εκφράζουμε τη βαθιά μας λύπη για το επιχειρησιακό σφάλμα εκ μέρους μας, που προκάλεσε την κατάσταση αυτή», δήλωσε ο Ιάπωνας υπουργός Υγείας, Κατσουνόμπου Κάτο, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, δηλώνοντας ότι οι εν λόγω επιβάτες θα περάσουν και πάλι ιατρικούς ελέγχους για τον ιό.

Οι υγειονομικές αρχές της Ιαπωνίας επέτρεψαν αυτή την εβδομάδα σε 970 άτομα να αποβιβαστούν από το πλοίο, έπειτα από τα αρνητικά αποτελέσματα των τεστ, στα οποία υποβλήθηκαν.

Όμως, μεταξύ των ανθρώπων που αποβιβάσθηκαν, δύο Αυστραλοί και μία Ισραηλινή βρέθηκαν θετικοί στον ιό μετά την επιστροφή τους στις χώρες τους.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, περί τους εκατό επιβάτες, που βρέθηκαν σε στενή επαφή με τους επιβάτες οι οποίοι έχουν προσβληθεί στο Diamond Princess, άρχισαν σήμερα να αποβιβάζονται και να τίθενται σε καραντίνα στο λιμάνι της Γιοκοχάμα.

Επιβάτες και μέλη του πληρώματος του κρουαζιερόπλοιου επαναπατρίσθηκαν: 32 στο Ηνωμένο Βασίλειο, 6 στην Ρουμανία, 2 στην Ελλάδα.

Όλοι οι Ιάπωνες επιβάτες έχουν αποβιβασθεί από το πλοίο, αλλά ξένοι επιβάτες παραμένουν σε αυτό, περιμένοντας την άφιξη των αεροσκαφών, που έχουν ναυλωθεί για τον επαναπατρισμό τους.

Περισσότεροι από χίλιοι άνθρωποι, μέλη του πληρώματος του Diamond Princess, θα τεθούν στην συνέχεια σε καραντίνα 14 ημερών. Πολλοί από αυτούς δεν τέθηκαν σε απομόνωση, διότι έπρεπε να διασφαλίσουν τη λειτουργία του πλοίου και την παροχή υπηρεσιών.

Για την ακρίβεια, σέρβιραν τα γεύματα στους επιβάτες που βρίσκονταν αποκλεισμένοι στις καμπίνες τους, γεγονός που προκάλεσε επικρίσεις για τους κινδύνους διάδοσης του ιού επί του πλοίου.

Ο Ιάπωνας υπουργός Υγείας προσπάθησε να δικαιολογήσει τη διαδικασία της καραντίνας που εφαρμόσθηκε επί του πλοίου, δηλώνοντας στην ιαπωνική τηλεόραση ότι δεν υπάρχει ιατρική δομή που να μπορεί να υποδεχθεί περισσότερα από 3.000 άτομα.