Τυφλός ισχυρίζεται πως βρήκε την όρασή του αφού χτυπήθηκε από αυτοκίνητο

Gazzetta team
Τυφλός ισχυρίζεται πως βρήκε την όρασή του αφού χτυπήθηκε από αυτοκίνητο
Ένας άνθρωπος ο οποίος ήταν τυφλός για πάνω από δύο δεκαετίες ισχυρίζεται ξαναβρήκε την όρασή του μετά από ένα ατύχημα που είχε με αυτοκίνητο.

Ο Janusz Goraj, από την πολωνική πόλη Gorzow Wielkopolski, είχε τυφλωθεί σε νεαρή ηλικία όταν είχε μια κακή αλλεργική αντίδραση.

Ήταν τελείως τυφλός στο αριστερό του μάτι και μπορούσε να αναγνωρίσει αόριστα τα σχήματα και τα φώτα από το δεξί.

Το 2018, χτυπήθηκε από ένα αυτοκίνητο χρησιμοποιώντας την διάβαση πεζών. Ωστόσο, αυτό φαίνεται να τον βοήθησε τελικά, καθώς ισχυρίζεται ότι έχει ξαναβρεί την όρασή του.

Όπως είπε στους δημοσιογράφους: «Έπεσα στο καπό του αυτοκινήτου, χτύπησα το κεφάλι μου και έπειτα γλίστρησα και έπεσα στο δρόμο».

Μετά το ατύχημά του, μεταφέρθηκε στο Ανεξάρτητο Δημόσιο Επαρχιακό Νοσοκομείο στη δυτική πολωνική περιοχή του Lubusz Voivodeship, όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση ισχίου.

Ένας εκπρόσωπος του νοσοκομείου δήλωσε στα τοπικά ΜΜΕ: «Σε μια ορισμένη ηλικία τέτοια κατάγματα δεν θεραπεύονται τόσο γρήγορα, οπότε έπρεπε να νοσηλευτεί. Οι γιατροί δεν ασχολήθηκαν με την όρασή του τότε, αλλά με τους τραυματισμούς του».

«Όμως ενώ η ανάρρωσή του ήταν ταχεία, οι γιατροί έμειναν έκπληκτοι και από την βελτίωση στην όρασή του», κατέληξε η εκπρόσωπος του νοσοκομείου.

Ο Janusz άρχισε να εργάζεται ως φρουρός ασφαλείας στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύτηκε μετά το ατύχημα.

«Δεν ξέρουμε αν συγκεκριμένα ζήτησε τη δουλειά ή είναι απλά μια σύμπτωση, αλλά εργάζεται εδώ μαζί μας», αναφέρουν από το νοσοκομείο.