Κοροναϊός: Συναγερμός στη Ρωσία, επτά άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο

Gazzetta team
Κοροναϊός: Συναγερμός στη Ρωσία, επτά άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο
Επτά Κινέζοι υπήκοοι, που διέμεναν σε ξενοδοχείο της Μόσχας, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με συμπτώματα οξείας αναπνευστικής λοίμωξης.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Tass, που επικαλείται μια ιατρική πηγή, επτά Κινέζοι μεταφέρθηκαν από ένα ξενοδοχείο της Μόσχας σε νοσοκομείο, καθώς παρουσίασαν υψηλό πυρετό και συμπτώματα οξείας αναπνευστικής λοίμωξης.

Οι ασθενείς διέμεναν σε ξενοδοχείο της περιοχής Βοϊκόφσκι. Έφτασαν στη Μόσχα πριν από λίγες ημέρες, με ένα γκρουπ 20 συνολικά ατόμων.

Νωρίτερα το Σάββατο, η κρατική τηλεόραση της Κίνας μετέδωσε ότι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κοροναϊού ανέρχονται στα 1.372, ενώ ο αριθμός των νεκρών παραμένει στους 41.

Η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας ανέφερε, εξάλλου, ότι οι αρχές έχουν στείλει 1.230 γιατρούς στην πόλη Γουχάν της επαρχίας Χουμπέι, ώστε να βοηθήσουν τις τοπικές αρχές να αντιμετωπίσουν την επιδημία.

Κρούσματα του ιού αυτού έχουν επίσης αναφερθεί στην Αυστραλία, το Βιετνάμ, τη Νότια Κορέα, τη Σιγκαπούρη, τις ΗΠΑ, την Ταϊλάνδη, τη Γαλλία και την Ιαπωνία.

Επαναπατρίζει τους υπηκόους της η PSA

Ο γαλλικός όμιλος PSA, η κατασκευάστρια εταιρεία των αυτοκινήτων Peugeot και Citroen, ανακοίνωσε ότι θα επαναπατρίσει τους υπαλλήλους της και τις οικογένειές τους από την περιοχή της Γουχάν, στην Κίνα.

Η Γουχάν είναι η εστία της επιδημίας του νέου κοροναϊού, κρούσματα του οποίου έχουν εντοπιστεί τις τελευταίες ημέρες και σε άλλες χώρες εκτός της Κίνας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αυτοκινητοβιομηχανίας, θα απομακρυνθούν συνολικά 38 άνθρωποι, σε συνεργασία με τις κινεζικές αρχές και το γενικό προξενείο της Γαλλίας. Όλοι τους θα παραμείνουν για ένα διάστημα σε καραντίνα στο Τσανγκσά προτού να μπορέσουν να επιστρέψουν πίσω στις χώρες καταγωγής τους.

Υπενθυμίζεται ότι τόσο η Γαλλία όσο και η Ρωσία σκέφτονται το ενδεχόμενο να απομακρύνουν τους υπηκόους τους από την Κίνα.

Συγκεκριμένα η Ρωσία βρίσκεται σε διαβουλεύσεις με την Κίνα σχετικά με το ενδεχόμενο να απομακρυνθούν Ρώσοι υπήκοοι από την κινεζική πόλη Γουχάν, το επίκεντρο της επιδημίας του νέου ιού, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA, το οποίο επικαλείται πληροφορίες από τη ρωσική πρεσβεία.

Πάντως, όπως αναφέρει το RIA, επικαλούμενο τον υπεύθυνο Τύπου της πρεσβείας στην Κίνα, κανένας Ρώσος δεν έχει προσβληθεί από τον νέο κοροναϊό.

Επίσης η Γαλλία σχεδιάζει να απομακρύνει τους Γάλλους υπηκόους, που έχουν εγκλωβιστεί στη Γουχάν, την οποία έθεσαν σε καραντίνα οι κινεζικές αρχές, για να αντιμετωπίσουν την επιδημία του κοροναϊού, γράφει η εφημερίδα South China Morning Post, επικαλούμενη ένα email που εστάλη από το γαλλικό προξενείο.

«Το γενικό προξενείο, σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές, σχεδιάζει να δημιουργήσει μια υπηρεσία λεωφορείων προκειμένου να επιτρέψει στους Γάλλους πολίτες... και τις Κινέζες και άλλων εθνικοτήτων συζύγους και παιδιά τους να ταξιδέψουν από την Γουχάν στην Τσανγκσά», αναφέρεται στην επιστολή, σύμφωνα με την κινεζική εφημερίδα.