Γκρέτα Τούνμπεργκ: «Χρειάζομαι ένα διάλειμμα» (vid)

Gazzetta team
Γκρέτα Τούνμπεργκ: «Χρειάζομαι ένα διάλειμμα» (vid)
Η Γκρέτα Τούνμπεργκ από το Τορίνο, όπου βρέθηκε για να συμμετάσχει σε διαμαρτυρία με στόχο τη μείωση των εκπομπών αερίων, δήλωσε ότι χρειάζεται ένα διάλειμμα από το φορτωμένο πρόγραμμά της.

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ, η ακούραστη νεαρή ακτιβίστρια, που «οργώνει» τον κόσμο με κάθε μέσο εκτός από αεροπλάνο, μετέβη στο Τορίνο με τρένο και αυτοκίνητο από τη Μαδρίτη, όπου έδωσε το παρών στη Σύνοδο για το κλίμα του ΟΗΕ, που διεξήχθη στην ισπανική πρωτεύουσα. Είχε φτάσει στην Ευρώπη λίγες μέρες νωρίτερα με ένα καταμαράν, αφού πραγματοποίησε εκστρατεία για μήνες στις ΗΠΑ.

Πλέον, αυτό που χρειάζεται είναι ένα μικρό διάλειμμα. «Θα είμαι στο σπίτι μου για τα Χριστούγεννα και κατόπιν θα κάνω λίγες διακοπές, διότι πρέπει να ξεκουράζεσαι», είπε σε δημοσιογράφους στο Τορίνο. «Ειδάλλως, δεν μπορείς να το κάνεις αυτό όλη την ώρα», ανέφερε.

Παρά το φορτωμένο πρόγραμμά της, η 16χρονη βρέθηκε σε διαμαρτυρία στο Τορίνο, προκειμένου να ασκηθούν πιέσεις για την ανάληψη πρωτοβουλιών με στόχο τη μείωση των εκπομπών αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου και ένωσε τη φωνή της με εκείνες χιλιάδων φοιτητών.

Η νεαρή ακτιβίστρια έσφυζε από ενεργητικότητα, την ώρα που εκφωνούσε την ομιλία της απευθυνόμενη στους νεαρούς διαδηλωτές.

«Το 2019 έχει σχεδόν τελειώσει. Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι το 2020 θα είναι η χρονιά της δράσης, θα είναι η χρονιά που θα μειώσουμε τα ποσοστά των εκπομπών αερίων παγκοσμίως», είπε προς το πλήθος.

«Θα ασκήσουμε πιέσεις σε όσους βρίσκονται στην εξουσία, θα διασφαλίσουμε ότι εκείνοι θα ενεργήσουν και θα αναλάβουν τις ευθύνες τους».

Υπενθυμίζεται ότι η 16χρονη Σουηδέζα ανακηρύχθηκε, Πρόσωπο της Χρονιάς 2019 από το περιοδικό Time, κάτι το οποίο έφερε την κόντρα της με τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ.

Πηγή: reader.gr