Οι αγωνιώδεις προσπάθειες να σωθεί ένα βρέφος 20 μηνών που έπεσε σε πηγάδι 5 μέτρων (vids)

Gazzetta team
Ο πατέρας του, αλλά και το συνεργείο που έφτασε στο σημείο δεν μπόρεσαν να μπουν κατευθείαν στο πηγάδι, καθώς ήταν πολύ στενό.

Τρεις ώρες αγωνίας που έμοιαζαν με αιώνες έζησαν οι γονείς ενός βρέφους 20 μηνών και οι κάτοικοι του χωριού Σενιόρα Πούγιο στην βορειοκεντρική Αργεντινή.

Το μικρό κοριτσάκι ήταν με το σκυλάκι του κοντά στο σπίτι, όταν ξαφνικά έπεσε σε ένα πηγάδι που βάθους 5 που είχε ανοίξει γείτονας για να βγάλει νερό.

Ο πατέρας του που είδε το περιστατικό έτρεξε αμέσως εκεί και επιχείρησε να το βγάλει, αλλά κάτι δεν κατέστη δυνατό, με αποτέλεσμα να περιοριστεί στο να ρίχνει απλά φως στο σημείο με το κινητό του τηλέφωνο.

Τα κλάματα του μωρού ακούγονταν μέχρι έξω και το συνεργείο που ειδοποιήθηκε και έφτασε εκεί, διαπίστωσε πως η εύκολη και γρήγορη λύση του να μπει κάποιος στο πηγάδι και να βγάλει την Άννα Μπελέν Μοράλε, δεν μπορούσε να πραγματοποιηθεί, καθώς ήταν πολύ στενό.

Έτσι, άρχισαν να σκάβουν έναν διαγώνιο διάδρομο που θα έβρισκε πλάγια το σημείο που είχε πέσει η μικρή και να την σώσουν.

Οι ασταμάτητες προσπάθειες των ανδρών που είχαν επιφορτιστεί με την διάσωση, έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα μετά από τρεις ώρες, με το βρέφος να βγει σώο και πλέον να βρίσκεται με την οικογένειά του.

Οι αρχές διεξάγουν έρευνα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το περιστατικό.