Με ασθενοφόρα και φορεία στα εκλογικά κέντρα και στα παραβάν οι ψηφοφόροι στην Τουρκία (pics)

Gazzetta team
Οι Τούρκοι ψηφοφόροι, απτόητοι από ασθένειες και κάθε είδους δυσκολίες, έσπευσαν με κάθε τρόπο να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Με κάθε τρόπο κυριολεκτικά...

Οι κρίσιμες αυτοδιοικητικές εκλογές στην γειτονική χώρα έχουν πάρει χαρακτήρα δημοψηφίσματος, με την αντιπολίτευση να καλεί τους ψηφοφόρους να βάλουν τέλος με την ψήφο τους στην ηγεμονική πολιτική του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κι από το πρωί της Κυριακής τα εκλογικά κέντρα της Τουρκίας έχουν κατακλυστεί από εκατομμύρια πολίτες που επιθυμούν να ασκήσουν το δημοκρατικό τους δικαίωμα

Για ακόμη μία φορά δεν έχουν λείψει οι εντάσεις έξω από εκλογικά κέντρα ανά την επικράτεια, με διάφορα βίαια περιστατικά να έχουν στοιχίσει -μέχρι στιγμής- τις ζωές τεσσάρων ανθρώπων, ενώ ακόμα 62 άνθρωποι νοσηλεύονται με βαρύτερα ή ελαφρύτερα τραύματα.

Τις εντυπώσεις, όμως, από την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση κλέβουν για ακόμη μία φορά, οι δεκάδες ανήμποροι ψηφοφόροι, που καταφθάνουν με κάθε πιθανό κι απίθανο τρόπο στα εκλογικά κέντρα, με μερικούς να χρειάζονται την συνδρομή γιατρών κι ασθενοφόρων ώστε να ρίξουν στην κάλπη τον εκλεκτό τους υποψήφιο.

Με φορεία και ορούς, δεκάδες ασθενείς Τούρκοι ψηφοφόροι δεν αφήνουν τίποτα στην τύχη και οι φωτογραφίες από τα τουρκικά εκλογικά κέντρα κάνουν τον γύρο του διαδικτύου.