Λουκέτο στο «Twitter των ακροδεξιών» που χρησιμοποιήθηκε από τον μακελάρη του Πίτσμπουργκ

Gazzetta team
Λουκέτο στο «Twitter των ακροδεξιών» που χρησιμοποιήθηκε από τον μακελάρη του Πίτσμπουργκ
Σε υποχρεωτική διακοπή της δραστηριότητάς του εξαναγκάστηκε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, δημοφιλές στην ακροδεξιά των Ηνωμένων Πολιτειών, όπου ο μακελάρης της χθεσινής σφαγής σε συναγωγή στο Πίτσμπουργκ των ΗΠΑ συνήθιζε να αναρτά αντισημιτικά μηνύματα.

Το Gab, το οποίο ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2016 στο πρότυπο του Twitter, ανακοίνωσε ότι η Joyent, η εταιρεία που του παρείχε πρόσβαση στο Ίντερνετ, σταματάει τις υπηρεσίες της από αύριο, Δευτέρα.

Επίσης η Paypal ανακοίνωσε ότι αποκλείει το Gab από τις υπηρεσίες της πληρωμών στο Διαδίκτυο λόγω της ρητορικής του μίσους στον ιστότοπο αυτόν.

Παιχνίδι από παντού στη Novibet με κινητό και τάμπλετ.

«Το Gab θα τεθεί μάλλον εκτός υπηρεσίας για εβδομάδες εξαιτίας αυτού», αντέδρασε το μέσο κοινωνικής δικτύωσης στον λογαριασμό του στο Twitter.

«Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την ελευθερία της έκφρασης και την ελευθερία του ατόμου στο Διαδίκτυο για όλους. Οι μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες δεν μπορούν να μας σταματήσουν. Τα παραδοσιακά μέσα δεν μπορούν να μας σταματήσουν», σημείωσε επίσης.

Το σύνθημα του Gab, «Όλοι καλοδεχούμενοι για να εκφραστούν ελεύθερα», του στοίχισε το γεγονός ότι προσέλκυσε προσωπικότητες που πρόσκεινται στην ακροδεξιά και ήταν ανεπιθύμητα πρόσωπα στο Twitter.

Ο δράστης της αντισημιτικής επίθεσης με 11 νεκρούς χθες το πρωί (τοπική ώρα) σε συναγωγή του Πίτσμπεργκ στις βορειοανατολικές ΗΠΑ κατονομάστηκε από τις αρχές ως ο Ρόμπερτ Μπάουερς.

Λίγο μετά την επίθεση, το Gab ανακοίνωσε ότι το όνομα Ρόμπερτ Μπάουερς αντιστοιχεί σε αυτό ενός χρήστη του και ότι έκλεισε αμέσως τον λογαριασμό του.

Στην ανακοίνωσή του, το Gab υπογράμμισε επίσης ότι έχει "μηδενική ανοχή" στη βία και την τρομοκρατία και εξέφρασε «τη λύπη και τον αποτροπιασμό» του για τη σφαγή στο Πίτσμπεργκ.

Πηγή: reader.gr