H Uber επιστρέφει στο Λονδίνο

Gazzetta team
Η Uber επιστρέφει στη βρετανική πρωτεύουσα, καθώς η εταιρεία κέρδισε στο δικαστήριο 15μηνη άδεια λειτουργίας, υπό πολλές όμως προϋποθέσεις.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία θα πρέπει να παράσχει κάθε εξάμηνο στις ρυθμιστικές Αρχές έκθεση ανεξάρτητων ερευνητών σε θέματα ασφάλειας, διαδικασιών και εταιρικής διακυβέρνησης.

Η υπηρεσία Μεταφορών του Λονδίνου (TFL) είχε κατηγορήσει πέρυσι την Uber για «έλειψη εταιρικής υπευθυνότητας» σε θέματα δημόσιας ασφάλειας και δεν ανανέωσε την πενταετή άδεια που κατείχε.

Μεταξύ άλλων, η αρμόδιος φορέας συγκοινωνιών της βρετανικής πρωτεύουσας κατηγορούσε την Uber ότι δεν παρείχε ενημέρωση για σοβαρά ποινικά αδικήματα και έλεγχο του ιστορικού των οδηγών.

Η εταιρεία άσκησε έφεση στην απόφαση της TFL και η υπόθεση οδηγήθηκε στο δικαστήριο, το οποίο αποφάνθηκε την Τρίτη για την έκδοση μίας μικρότερης διάρκειας άδειας, 15 μηνών, στη διάρκεια των οποίων «θα δοκιμαστούν οι νέες διευθετήσεις».

Η Uber, που διαθέτει στο Λονδίνο 45.000 οδηγούς, έχει εφαρμόσει στο διάστημα αυτό πρωτοβουλίες που περιλαμβάνουν γραμμή τηλεφωνικής υποστήριξης και προληπτική αναφορά σοβαρών περιστατικών στην αστυνομία.

Παράλληλα, έχει αλλάξει την κορυφή της διοικητικής πυραμίδας της στη βρετανική πρωτεύουσα, που αποτελεί και τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή αγορά όπου δραστηριοποιείται.

Ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Χαν ξεκαθάρισε ότι η δικαστική απόφαση δεν αποτελεί «λευκή επιταγή» για την εταιρεία. «Ασχέτως του πόσο ισχυρός είσαι, πρέπει να παίξεις με βάση τους κανόνες, ιδιαίτερα όσον αφορά την ασφάλεια των Λονδρέζων», τόνισε.

Πηγή: reader.gr