Αυστραλός παίκτης του ράγκμπι κατάπιε για πλάκα γυμνοσάλιαγκα κι έμεινε παράλυτος (pics)

Gazzetta team
Αυστραλός παίκτης του ράγκμπι κατάπιε για πλάκα γυμνοσάλιαγκα κι έμεινε παράλυτος (pics)
Η πρόκληση των φίλων του έλαβε απρόβλεπτες και καταστροφικές διαστάσεις, καθώς μολύνθηκε από ένα σπάνιο παράσιτο, που του προκάλεσε μόνιμη παραπληγία.

Εφιαλτικές διαστάσεις πήρε η απόφαση ενός 19χρονου παίκτη ράγκμπι στην Αυστραλία να ανατοποκριθεί σε μία πρόκληση της παρέας του, καταπίνοντας έναν ζωντανό γυμνοσάλιαγκα. Το περιστατικό που έλαβε χώρα το 2010 άλλαξε άρδην τη ζωή του νεαρού αλλά κι ολόκληρης της οικογένειάς του.

Οι επιπτώσεις της κατάποσης του αηδιαστικού είδους σαλιγκαριού έγιναν εμφανείς αμέσως μετά την απόφαση του, καθώς ο νεαρός κατέρρευσε αμέσως, ενώ η άμεση μεταφορά του στο νοσοκομείο τον γλύτωσε από βέβαιο θάνατο.

Το πόρισμα του ιατρικού προσωπικού του νοσοκομείου της Μελβούρνης, όπου μεταφέρθηκε ο άτυχος 19χρονος, έκανε λόγο για μόλυνση από ένα μικρόβιο που έφερε ο γυμνοσάλιαγκας, το οποίο του προκάλεσε μία μορφή μηνιγγίτιδας.

Ως αποτέλεσμα, ο 28χρονος σήμερα Sam Ballard, έμεινε σε κωματώδη κατάσταση για 420 ημέρες, ενώ όταν επανήλθε δεν μπορούσε να ελέγξει τις κινήσεις του σώματός του, είχε δεκάδες διακυμάνσεις της θερμοκρασίας του, ενώ θα παραμείνει καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι για το υπόλοιπο της ζωής του.

Το μικρόβιο που μόλυνε τον Ballard είναι ιδιαίτερα συχνό στα ποντίκια, ενώ μεταφέρεται μέσω των εκκρίσών τους σε άλλα πλάσματα του ζωικού βασιλείου που τρέφονται με αυτά, όπως τα σκουλήκια και τα σαλιγκάρια.

Η μητέρα του 28χρονου, που δίνει τη δική της μάχη συμπαραστεκόμενη στον γιο της, δήλωσε πως μία ανόητη απόφαση της στιγμής, άλλαξε ριζικά τη ζωή του παιδιού της αλλά και της ίδιας, ενώ το δυσβάσταχτο κόστος της θεραπείας του Sam, έχει επιφέρει την οικονομική καταστροφή της οικογένειας, με τα χρέη να ξεπερνούν τις 100.000 δολάρια Αυστραλίας.