Η διαδήλωση θα διοργανωνόταν από την Generation Identitaire. Ο αρχηγός της αστυνομίας, Ντελπουές, απαγόρευσε τη διεξαγωγή της, όπως και των αντι-συγκεντρώσεων από αντιφασίστες, ώστε να «αποφευχθούν βίαιες συγκρούσεις και προβλήματα στη δημόσια τάξη».

Οι συλλήψεις έγιναν «κυρίως στην περιοχή της πλατείας Δημοκρατίας και στο στο 15ο διαμέρισμα» όπου επρόκειτο να λάβει χώρα η διαδήλωση, διευκρίνισε μια πηγή από την αστυνομία.

«Προχωρήσαμε σε συλλήψεις κάποιων προσώπων που μπήκαν σε ένα βιβλιοπωλείο» αναρχικών κοντά στην πλας ντε λα Ρεπουμπλίκ. «Δεν προκάλεσαν ζημιές».

Όπως έγινε γνωστό από τους υπεύθυνους του βιβλιοπωλείου, που μίλησαν στο Γαλλικό Πρακτορείο, μιας ομάδα 12 προσώπων εισήλθε γύρω στις 16.00 τοπική ώρα και άρχισε να φωνάζει εθνικιστικά συνθήματα όπως «η Γαλλία στους Γάλλους», χωρίς να προκληθούν περαιτέρω επεισόδια ή να βίαιες ενέργειες.

«Διήρκησε λίγο, περίπου ένα λεπτό όχι περισσότερο». Επιπλέον, η αστυνομία προχώρησε σε εξακρίβωση στοιχείων σε 18 ανθρώπους.

Σήμερα το πρωί, το διοικητικό δικαστήριο του Παρισιού απέρριψε την προσφυγή της ακροδεξιάς οργάνωσης Génération Identitaire σε βάρος της απόφασης απαγόρευσης της διαδήλωσής που είχε προγραμματίσει για σήμερα το απόγευμα. Η Génération Identitaire ανέφερε ότι θα «αναλάβει δράση» απέναντι σε αυτήν την απάντηση καταγγέλλοντας το «δικαστικό μένος» σε βάρος της.

Μια «αντιφασιστική» οργάνωση που είχε απευθύνει κάλεσμα για μια αντιδιαδήλωση ζήτησε τελικά από τους υποστηρικτές της να συμμετάσχουν στις δύο διαδηλώσεις που διοργανώθηκαν σήμερα στο Παρίσι, τη μία κατά της δουλείας στη Λιβύη και την άλλη για την Παγκόσμια Ημέρα της εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών.

Πηγή: reader.gr