Αλλαγή πρωθυπουργού με... Monty Python στη Αγγλία (pics & vid)

Gazzetta team
«Θα μου λείψουν τα “καρφιά” της αντιπολίτευσης», είπε στην τελευταία του ομιλία ο απερχόμενος πρωθυπουργός - Η απόδειξη αγάπης στον… γάτο Λάρι.

Έπειτα από έξι χρόνια στο «τιμόνι» της χώρας η θητεία του Ντέβιντ Κάμερον ολοκληρώνεται σήμερα και, ως είθισται, ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, πριν παραδώσει τα… σκήπτρα στην Τερέζα Μέι, πραγματοποίησε την τελευταία του ομιλία στη βρετανική βουλή.

Σε αυτή κυριάρχησαν τα γέλια, τα δηλητηριώδη βέλη κατά του επικεφαλής των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν, αλλά και λίγο από το φλεγματικό βρετανικό χιούμορ των θρυλικών «Monty Python».

«Θα μου λείψει η βουή του πλήθους, θα μου λείψουν τα “καρφιά” της αντιπολίτευσης, αλλά θα σας υποστηρίξω. Όχι μόνο τη νέα πρωθυπουργό […] αλλά όλους, γιατί ο κόσμος έρχεται εδώ με σπουδαίο πάθος για τα ζητήματα για τα οποία νοιάζεται. Έρχονται εδώ με αγάπη για τις περιφέρειες που εκπροσωπούν. Μπορεί να είμαστε αυστηροί και να δοκιμάζουμε και να προκαλούμε τους ηγέτες μας, ίσως περισσότερο από άλλες χώρες, αλλά είναι κάτι για το οποίο είμαστε περήφανοι και θα πρέπει να συνεχίσουμε να το κάνουμε και ελπίζω ότι όλοι θα συνεχίσετε και θα υποστηρίξω όσο το κάνετε», είπε, μεταξύ άλλων, ο Κάμερον στην ομιλία του.

Στη συνέχεια, πρόσθεσε πως «μπορείτε να επιτύχετε πολλά στην πολιτική. Μπορείτε να κάνετε πολλά. Και στο τέλος, η δημόσια υπηρεσία, το εθνικό συμφέρον είναι αυτό που έχει σημασία. Τίποτα δεν είναι αδύνατο αν συγκεντρωθείτε σε αυτό. Εξάλλου, όπως είχα πει, κάποτε ήμουν το μέλλον».

Ωστόσο, ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, φρόντισε να «πειράξει» και τον Κόρμπιν, ο οποίος παρότι πολλοί από τους βουλευτές του έχουν αποχωρήσει και παρά τις φωνές για παραίτηση, παραμένει στην κεφαλή του κόμματος.

Ο Κάμερον, λοιπόν, θυμήθηκε τους Monty Python και την αναζήτηση του Αγίου Δισκοπότηρου, συγκρίνοντας τον Κόρμπιν με τον Μαύρο Ιππότη, τον οποίο υποδύεται μοναδικά ο Τζον Κλιζ.

Ο Μαύρος Ιππότης στην περίφημη σκηνή παρότι ακρωτηριάζεται από τον Βασιλιά Αρθούρο κατά τη διάρκεια ξιφομαχίας, δεν εγκαταλείπει τις προσπάθειες και προσπαθεί να τον εμποδίσει να προχωρήσει.

Έτσι, κι ο Κόρμπιν σαν άλλος Μαύρος Ιππότης αρνείται πεισματικά να αποχωρήσει, με τον Κάμερον να μιλάει για την… ξεροκεφαλιά του.

«Πρέπει να πω ότι αρχίζω να θαυμάσω το πείσμα του. Μου θυμίζει τον Μαύρο Ιππότη από το Άγιο Δισκοπότηρο των Monty Python. Τον έχουν “χτυπήσει” τόσες πολλές φορές, αλλά εκείνος λέει “είναι μόνο επιφανειακή πληγή”. Και το θαυμάζω!», είπε κάνοντας τους βουλευτές να ξεσπάσουν σε γέλια και χειροκροτήματα.

Την ίδια ώρα, έπειτα από το σάλο που προκλήθηκε σχετικά με τον γάτο Λάρι ο Κάμερον δε θα μπορούσε να μην αναφερθεί στον τετράποδο φίλο της πρωθυπουργικής οικογένειας, ο οποίος δεν θα μετακομίσει με το ζεύγος Κάμερον, αλλά θα συνεχίσει να απολαμβάνει τα χάδια από το προσωπικό του αριθμού 10 της οδού Ντάουνινγκ.

Αφού πολλοί τον κατηγόρησαν ότι δεν αγαπούσε πραγματικά τον Λάρι, γιατί στην πραγματικότητα είναι λάτρης των σκύλων, ο Κάμερον τόνισε πως αγαπάει τον Λάρι και, μάλιστα, για να αποδείξει τη συμπάθειά του ανήρτησε φωτογραφία στο λογαριασμό του στο Twitter με τον ίδιο να έχει στα πόδια του τον γάτο και με λεζάντα: «Απόδειξη».

Μετά την ολοκλήρωση της παρέμβασής του, οι βουλευτές τον χειροκρότησαν όρθιοι, με εξαίρεση βέβαια εκείνων του Εργατικού Κόμματος.

Θα ακολουθήσει η επίσημη υποβολή παραίτησής του στο παλάτι Μπάκιγχαμ και η επίσημη ανακήρυξη της Τερέζα Μέι στην πρωθυπουργία της χώρας, η οποία αφού συναντηθεί με την βασίλισσα Ελισάβετ θα πραγματοποιήσει την πρώτη της ομιλίας ως πρωθυπουργός.


Η περίφημη σκηνή από τους Monty Python

Η... απόδειξη αγάπης στον γάτο Λάρι

Πηγή: protothema.gr