Ο 15χρονος αδελφός του Αμπαούντ απειλεί την Ευρώπη

Gazzetta team
Ο 15χρονος αδελφός του Αμπαούντ απειλεί την Ευρώπη
Ο 15χρονος Γιούνες Αμπαούντ ταξίδεψε στην Συρία με τον αδελφό του, τον εγκέφαλο των επιθέσεων στο Παρίσι και μάχεται στο πλευρό του Ισλαμικού Κράτους.

Συναγερμός στην Ευρώπη για τον 15χρονο τζιχαντιστή Γιούνες Αμπαούντ που ετοιμάζεται να κηρύξει πόλεμο... κατά της Ευρώπης.

Ο αδελφός του, Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ είναι ο «εμπνευστής» των αιματηρών επιθέσεων στο Παρίσι στις 13 Νοεμβρίου και σκοτώθηκε από τις αστυνομικές αρχές στο Σαν Ντενί μία εβδομάδα μετά το μακελειό.

Το Paris Match αποκαλύπτει συνομιλίες που έπιασε ο κοριός της Interpol. «Έρχομαι στις 10:00» είπε ο νεαρός Γιούνες στην αδελφή του Γιασμίνα.H Interpol υπέκλεψε την συνομιλία αυτή στις 28 Φεβρουαρίου και έκτοτε οι αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή για την επιστροφή του 15χρονου τζιχαντιστή. Τα αδέλφια Αμπαούντ μεγάλωσαν στο βελγικό προάστιο Mόλενμπεκ το ευρωπαϊκό «hotspot των τζιχαντιστών». Σύμφωνα με το γαλλικό περιοδικό, ο Γιούνες έχει εξαπολύσει απειλές και μέσω Facebook λέγοντας ότι θα μεταβεί στην Ευρώπη για να πάρει «εκδίκηση για το θάνατο του μεγαλύτερου αδελφού του».

Το Ισλαμικό Κράτος έχει χρησιμοποιήσει τον Γιούνες σε φωτογραφίες που έχει προβάλει όπου ο 15χρονος εμφανίζεται χαμογελαστός, κρατώντας ένα καλάσνικοφ. «Σταματήσετε τον και συλλάβετέ τον άμεσα» αναφέρουν memo της Interpol και τονίζει παράλληλα ότι ο νεαρός πιθανώς να έχει αλλάξει την εμφάνισή του και να έχει στην κατοχή του πλαστό διαβατήριο για να επιστρέψει στην Ευρώπη. Οι αστυνομικές αρχές πιστεύουν ότι ο Γιούνες μπορεί να περάσει στην Ευρώπη μέσω Τουρκίας ή Μαρόκου. «Αν φτάσει στην Ευρώπη και μπει μέσα με πλαστά χαρτιά θα είναι δύσκολο να τον εντοπίσουμε» δήλωσαν σε ΜΜΕ Ευρωπαίοι ερευνητές.


Πηγή: thetoc.gr