Ετοιμάζεται sequel του Blade Runner

Gazzetta team
Ετοιμάζεται sequel του Blade Runner
Η Sony Pictures απέκτησε τα διεθνή δικαιώματα διανομής για το “Blade Runner” sequel της Alcon Entertainment.

Επιπλέον, η Warner Bros. Pictures θα διανέμει την ταινία στη Βόρεια Αμερική και στον Καναδά, ύστερα από την συμφωνία της με την Alcon, όπως αναφέρει ρεπορτάζ της ιστοσελίδας Variety. Ο Denis Villeneuve θα αναλάβει την σκηνοθεσία της ταινίας, με πρωταγωνιστές τους Ryan Gosling και Harrison Ford, ο οποίος θα επαναλάβει το ρόλο του ως Rick Deckard.

Οι Hampton Fancher (συν-σεναριογράφος της αρχικής ταινίας) και Michael Green υπογράφουν το αρχικό screenplay που βασίζεται σε ιδέα του πρώτου και του Ridley Scott. Η ιστορία λαμβάνει χώρα πολλές δεκαετίες μετά τα γεγονότα του αρχικού Blade Runner (1982) - το οποίο εκτυλίσσεται στο Los Angeles του 2019, και βασίζεται στο μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας του Αμερικανού συγγραφέα Philip K. Dick, “Do Androids Dream of Electric Sheep?” (Το Ηλεκτρικό Πρόβατο).

To 2011, η Alcon Entertainment απέκτησε όλα τα δικαιώματα του franchise από τους παραγωγούς Bud Yorkin (co-executive producer) και Cynthia Sikes Yorkin με σκοπό να παράγει prequels και sequels βασισμένα στο δημοφιλές θρίλερ επιστημονικής φαντασίας. Τέλος, η Sikes Yorkin θα αναλάβει χρέη παραγωγού μαζί με τους Broderick Johnson και Andrew Kosove.

Πηγή: enternity.gr