ΗΠΑ: Συγκινεί ο σκύλος-σύμβολο της επιβίωσης από την καταιγίδα Χάρβεϊ (pics)

Gazzetta team
ΗΠΑ: Συγκινεί ο σκύλος-σύμβολο της επιβίωσης από την καταιγίδα Χάρβεϊ (pics)
Η φωτογραφία του σκύλου, ονόματι Ότις, που κυκλοφορεί στους δρόμοςυ πόλης του Τέξας με μια σακούλα σκυλοτροφή στο στόμα εν μέσω της φονικής καταιγίδας Χάρβεϊ προκαλεί συγκίνηση στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο σκυλάκος, ένας γερμανικός ποιμενικός ημίαιμος, άθελά του έγινε σύμβολο της μάχης για την επιβίωση από την καταιγίδα Χάρβεϊ. Ο λόγος για τον Ότις, ο οποίος έφυγε την Παρασκευή το βράδυ από το σπίτι του 65χρονoυ Σαλβαντόρ Σεγκόβια στην πόλη Σίντον του Τέξας που το φροντίζει για λογαριασμό του 5χρονου εγγονού του Κάρτερ ο οποίος έχει εκκενώσει την πόλη με τους γονείς του.

«Πήγα στη βεράντα, αλλά δεν τον βρήκα… Φώναζα συνεχώς το όνομά του, αλλά είχε φύγει, είχε πάρει μαζί του τη σακούλα με το φαγητό του» δήλωσε ο Σεγκόβια σε τοπικά ΜΜΕ. Ο 65χρονος γύρισε τη γειτονιά με το αμάξι για να βρει τον Ότις όταν την ειδοποίησε ένας γείτονας ότι είδε τον σκύλο να περπατάει με τη σακούλα στο στόμα.


Ο Ότις είτε πήρε την απόφαση να εκκενώσει… συντεταγμένα το Σίντον, με κάποιοι να τον αποκαλούν «σκύλο πρόσφυγα», είτε αποφάσισε να βοηθήσει ορισμένους φίλους του δίνοντάς τους τροφή. Όπως και να έχει, τη Δευτέρα το πρωί η φωτογραφία είχε, μόνο στο Facebook, 16.000 προβολές, 32.500 κοινοποιήσεις και πολλά - πολλά σχόλια.

Πηγή: skai.gr