Σέρφερ βρέθηκε σώος ύστερα από 32 ώρες στη θάλασσα

Gazzetta team
Σέρφερ βρέθηκε σώος ύστερα από 32 ώρες στη θάλασσα
Βούτηξε το πρωί της Κυριακής και τον εντόπισαν το απόγευμα της Δευτέρας...

Τριάντα δύο ώρες στη θάλασσα πέρασε ένας 22χρονος σέρφερ από τη Γλασκώβη μέχρι να τον εντοπίσει, την ώρα που οι ελπίδες είχαν αρχίσει να χάνονται, ελικόπτερο της ακτοφυλακής.

Τα ίχνη του Matthew Bryce είχαν χαθεί από το πρωί της Κυριακής, όταν είχε πάει για σέρφινγκ στα ανοιχτά του Argyll, στη Σκωτία.

Σύμφωνα με την ακτοφυλακή του Μπέλφαστ, βρισκόταν στο νερό από τις 11:30 το πρωί της Κυριακής μέχρι τις 19:30 το απόγευμα της Δευτέρας, όταν εντοπίστηκε, με υποθερμία, και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο του Μπέλφαστ.

«Ήταν πολύ τυχερός» δήλωσε η εκπρόσωπος της ακτοφυλακής Dawn Petrie στο BBC. «Οι ελπίδες να βρεθεί σώος και ασφαλής χάνονταν ύστερα από τόσες ώρες στο νερό και με τη νύχτα να πλησιάζει και ανησυχούσαμε πολύ αλλά στις 19:30 το πλήρωμα σωστικού ελικοπτέρου της ακτοφυλακής τον εντόπισαν πάνω στο σερφ του, σε απόσταση 13 μιλίων από την ακτή. Είχε όλο τον σωστό εξοπλισμό και ρουχισμό, φορούσε την ειδική στολή του κι αυτό πρέπει να τον βοήθησε να επιβιώσει για τόσες ώρες στη θάλασσα. Όταν βρέθηκε είχε υποθερμία αλλά είχε και τις αισθήσεις του και μεταφέρθηκε αεροπορικώς σε νοσοκομείο του Μπέλφαστ».

«Έκανε το σωστό μένοντας πάνω στη σανίδα του κι αυτό σίγουρα συνέβαλε στην επιβίωσή του».


Πηγή: newsbeast.gr