Συναντήθηκαν Πούτιν - Ερντογάν (pics)

Gazzetta team
Συνάντηση με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε ο Βλάντιμιρ Πούτιν στο Κρεμλίνο αναζητώντας σημεία ακόμη στενότερης προσέγγισης των δύο χωρών.

Βασικά ζητήματα που συζητήθηκαν ήταν η αμυντική βιομηχανία και ο ενεργειακός τομέας. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επισήμανε πως τα σχέδια κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου Turkish Stream και του πυρηνικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο «Ακουγιού», επιστρέφουν στην κανονική τους ροή και υλοποιούνται όλο και με πιο ταχείς ρυθμούς.

«Η συνεργασία μας επιστρέφει στην κανονική της ροή και αναπτύσσεται όλο και πιο πολύ», ανέφερε.

Οσον αφορά τον ενεργειακό τομέα, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τόνισε πως «το πρόσφατο παγκόσμιο ενεργειακό συνέδριο (που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη-σ.σ.), ήταν πολύ γόνιμο από την άποψη της επανενεργοποιήσης των επαφών μας».

Μεταξύ των δύο χωρών «στον ενεργειακό τομέα δεν υπάρχουν σημαντικές διαφορετικές αναγνώσεις, και όσον αφορά στο φυσικό αέριο και στους άλλους τομείς», είπε.

Παράλληλα, ο Τούρκος πρόεδρος κάλεσε τον Ρώσο ομόλογό του να επισκεφθεί την Κωνσταντινούπολη και να συμμετάσχει στην επόμενη Σύνοδο του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ).

«Οσον αφορά της ασφάλεια στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα, που συχνά διαδραματίζει ρόλο κλειδί. Στην Κωνσταντινούπολη θα πραγματοποιηθεί η Σύνοδος του ΟΣΕΠ, στην οποία σας προσκαλώ να έρθετε, ευελπιστώντας ότι θα συμμετάσχετε σ’ αυτήν», δήλωσε ο Ερντογάν απευθυνόμενος στον Πούτιν, κατά την διάρκεια της συνεδρίας του Συμβουλίου Συνεργασίας.

Πηγή: iefimerida.gr