Συναγερμός για τον ιό Chikungunya: Έρχεται στην Ευρώπη λόγω κλιματικής αλλαγής
Μια εξαιρετικά επώδυνη τροπική ασθένεια που ονομάζεται Chikungunya μπορεί πλέον να μεταδοθεί από τα κουνούπια στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης , σύμφωνα με μια μελέτη.
Οι υψηλότερες θερμοκρασίες λόγω της κλιματικής κρίσης σημαίνουν ότι οι μολύνσεις είναι πλέον πιθανές για περισσότερους από έξι μήνες το χρόνο στην Ισπανία, την Ελλάδα και άλλες χώρες της νότιας Ευρώπης, και για δύο μήνες το χρόνο στη νοτιοανατολική Αγγλία. Η συνεχιζόμενη υπερθέρμανση του πλανήτη σημαίνει ότι είναι μόνο θέμα χρόνου η ασθένεια να επεκταθεί περαιτέρω προς τα βόρεια, ανέφεραν οι επιστήμονες.
Η ανάλυση είναι η πρώτη που αξιολογεί πλήρως την επίδραση της θερμοκρασίας στον χρόνο επώασης του ιού στο ασιατικό κουνούπι-τίγρη, το οποίο έχει εισβάλει στην Ευρώπη τις τελευταίες δεκαετίες. Η μελέτη διαπίστωσε ότι η ελάχιστη θερμοκρασία στην οποία θα μπορούσαν να εμφανιστούν μολύνσεις είναι 2,5°C χαμηλότερη από τις προηγούμενες, γεγονός που αντιπροσωπεύει μια «αρκετά σοκαριστική» διαφορά, ανέφεραν οι ερευνητές.
Διαβάστε τη συνέχεια στο newsbomb.gr
ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:
- Σάλος στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς: Η Ντανίκα Μέισον παραδέχτηκε on air ότι ήταν μεθυσμένη πριν το viral ρεπορτάζ
- Συγγενείς άρπαξαν παππού 102 ετών από νοσοκομείο της Ταϊβάν για να μην γράψει την περιουσία στην 68χρονη νέα του σύζυγο (vid)
- Μεγάλη διαδικτυακή εκστρατεία: Οι κόκκινοι προς εξαφάνιση σκίουροι πρέπει να αποκτήσουν το δικό τους emoji
