30χρονη βγήκε στη σύνταξη: Πως κατάφερε να «αποσυρθεί» επενδύοντας σε 15 ακίνητα
Η Pauline, μόλις 30 ετών, έχει γίνει παράδειγμα οικονομικής ανεξαρτησίας στη Γαλλία. Μιλώντας στην εφημερίδα La Provence, περιγράφει πώς κατόρθωσε να «ημι-συνταξιοδοτηθεί» χάρη στις επενδύσεις της σε ακίνητα.
Κόρη δύο καθηγητών και εγγονή δασκάλας, μεγάλωσε σε μια οικογένεια που πίστευε στη σταθερότητα και τη σιγουριά του δημοσίου. Όμως η ίδια ένιωθε από νωρίς ότι δεν ήθελε να εξαρτάται από το σύστημα συντάξεων: «Κατάλαβα γρήγορα ότι δεν ήθελα να περιμένω μέχρι τα 64 για να ζήσω τη ζωή μου».
Επένδυσε σε 15 σπίτια πριν τα 35 της και... πήρε σύνταξη
Αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές της στην μηχανική, η Pauline αποφάσισε να αξιοποιήσει τις οικονομίες της για να χτίσει σταδιακά μια περιουσία 15 ακινήτων. Δεν την ενδιέφερε μόνο το οικονομικό κέρδος. Αγαπούσε τη διαμόρφωση και την ανακαίνιση χώρων, οπότε συνδύασε την επένδυση με την προσωπική της δημιουργική ανάγκη.
«Με συναρπάζει να μεταμορφώνω χώρους με τα ίδια μου τα χέρια», είχε εξομολογηθεί. Μοιράζεται τη διαδικασία ανακαίνισης στα κοινωνικά δίκτυα, εμπνέοντας χιλιάδες νέους να κυνηγήσουν τη δική τους οικονομική ανεξαρτησία.
Το μυστικό της επιτυχίας
Η Pauline ανήκει στη γενιά που ξεκίνησε να επενδύει γύρω στο 2015, όταν τα επιτόκια ήταν ακόμη χαμηλά. Με έξυπνες επιλογές, ανακαινίσεις και ενοικιάσεις, κατάφερε να δημιουργήσει πολλαπλές πηγές εισοδήματος που της επιτρέπουν να εργάζεται μόνο από επιλογή.
Το μήνυμά της είναι απλό: «Δεν χρειάζεται μεγάλο κεφάλαιο ούτε πλούσιο υπόβαθρο για να τα καταφέρεις. Χρειάζεται σχέδιο, τόλμη και αγάπη για αυτό που κάνεις».
Σήμερα, η Pauline δηλώνει ότι βρίσκεται σε «ημι-συνταξιοδότηση», έχοντας την οικονομική άνεση να επιλέγει τα πρότζεκτ που την εμπνέουν, χωρίς αφεντικά ή αυστηρά ωράρια.
Απολαμβάνει τη ζωή της ανάμεσα σε ανακαινίσεις σπιτιών, ταξίδια και χρόνο για τον εαυτό της, αποδεικνύοντας ότι η οικονομική ανεξαρτησία δεν είναι μύθος, αλλά αποτέλεσμα στρατηγικής και συνέπειας.
ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:
- Ούτε στην Ελλάδα αυτά: Ο κωδικός ασφαλείας του Λούβρου την ώρα της ληστείας ήταν… “Louvre”!
- Το «παιδί-θαύμα» της Γαλλίας: Έκανε 647 συνεχόμενες εμφανίσεις σε τηλεπαιχνίδι αλλά έχασε από ερώτηση... ποδοσφαιρική!
- Ληστεία στο Λούβρο: Influencer και «θρύλος του motocross», γνωστός για τα ριψοκίνδυνα κόλπα του ένας εκ των συλληφθέντων (vids)
