«Μας τεμαχίζουν»: Τα συγκλονιστικά λόγια Ρώσου στρατιώτη για τις απώλειες στο Χάρκοβο

«Μας τεμαχίζουν»: Τα συγκλονιστικά λόγια Ρώσου στρατιώτη για τις απώλειες στο Χάρκοβο
Οι μάχες μαίνονται κοντά στην πόλη Χάρκοβο από τότε που τα ρωσικά στρατεύματα πέρασαν τα σύνορα για να ανοίξουν ένα νέο μέτωπο στις 9 Μαΐου.

Ο Anton Andreev, ένας Ρώσος στρατιώτης από τον πέμπτο λόχο, περιέγραψε μια ζοφερή εικόνα της ρωσικής επίθεσης στη βόρεια ουκρανική περιοχή του Χάρκοβο.

Η μονάδα του Andreev αποδεκατίστηκε, με μόνο 12 από τους 100 στρατιώτες να είναι ακόμα ζωντανοί, καθώς αντιμετώπισαν ανελέητα ουκρανικά πυρά και επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο Vovchansk, πρωταρχικό στόχο της ρωσικής προέλασης στο Χάρκοβο. «Απλά μας τεμαχίζουν. Μας στέλνουν κάτω από πυρά πολυβόλων, κάτω από μη επανδρωμένα αεροσκάφη μέρα μεσημέρι, σαν κρέας. Και οι διοικητές απλώς φωνάζουν 'εμπρός και εμπρός'», δήλωσε ο Andreev σε ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα.

Οι μάχες μαίνονται κοντά στην πόλη Χάρκοβο από τότε που τα ρωσικά στρατεύματα πέρασαν τα σύνορα για να ανοίξουν ένα νέο μέτωπο στις 9 Μαΐου. Κατά την πρώτη εβδομάδα της επίθεσης, τα ρωσικά στρατεύματα κατέλαβαν περίπου 160 τετραγωνικά χιλιόμετρα ουκρανικού εδάφους εγείροντας σοβαρά ερωτήματα σχετικά με την ικανότητα του Κιέβου να αμυνθεί.

Ωστόσο, η Ουκρανία κατάφερε σε μεγάλο βαθμό να σταθεροποιήσει το μέτωπο, ανακουφίζοντας τους άμεσους φόβους στη Δύση ότι η Μόσχα θα μπορούσε να περικυκλώσει το Χάρκοβο, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας.

Τα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης και ανώτεροι αξιωματούχοι εξακολουθούν να υποστηρίζουν ότι τα στρατεύματά τους προελαύνουν προς το Χάρκοβο. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει διαβεβαιώσει ότι οι ρωσικές απώλειες είναι «φυσικά πολλές φορές λιγότερες από ό,τι στην ουκρανική πλευρά» και το Κρεμλίνο έχει επίσης καταβάλει σημαντικές προσπάθειες για να διασφαλίσει ότι μαρτυρίες όπως αυτή του Andreev θα μείνουν μακριά από τη δημοσιότητα.