Το συγκλονιστικό ποσό που θα κερδίσει η Λίβερπουλ από την περιοδεία της Taylor Swift

Το συγκλονιστικό ποσό που θα κερδίσει η Λίβερπουλ από την περιοδεία της Taylor Swift
Οι ποδοσφαιρικοί σύλλογοι συχνά νοικιάζουν τα γήπεδά τους κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού για να φιλοξενούν διάφορες εκδηλώσεις, κυρίως συναυλίες.

Η Λίβερπουλ πρόκειται να βάλει στην τσέπη ένα εντυπωσιακό ποσό από τη φιλοξενία τριών συναυλιών της Taylor Swift αυτή την εβδομάδα στο στάδιο Anfield. Οι πρώτες συναυλίες της Αμερικανίδας pop star επί βρετανικού εδάφους στο πλαίσιο της περιοδείας της που σπάει ρεκόρ θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη, την Παρασκευή και το Σάββατο.

Οι ποδοσφαιρικοί σύλλογοι συχνά νοικιάζουν τα γήπεδά τους κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού για να φιλοξενούν διάφορες εκδηλώσεις, κυρίως συναυλίες. Η πρακτική αυτή χρησιμεύει ως σημαντική πηγή εσόδων για τους συλλόγους και ωφελεί την τοπική οικονομία. Το Anfield είναι το μοναδικό γήπεδο ποδοσφαίρου συλλόγου που θα χρησιμοποιήσει η Swift για τις ημερομηνίες της περιοδείας της στο Ηνωμένο Βασίλειο αυτό το καλοκαίρι, ενώ άλλες παραστάσεις έχουν προγραμματιστεί στο Murrayfield στο Εδιμβούργο, στο Principality Stadium στο Κάρντιφ και στο Wembley Stadium στο Λονδίνο.

Όπως αναφέρει η Liverpool Echo, η χωρητικότητα του Anfield των 60.725 θέσεων παρέχει μια πιο οικεία συναυλιακή εμπειρία λόγω της εγγύτητας των κερκίδων. Ο σύλλογος επιτρέπεται να φιλοξενεί έως και έξι μη ποδοσφαιρικές εκδηλώσεις ανά σεζόν στο Anfield, βάσει συμφωνίας με το Δημοτικό Συμβούλιο, αποφέροντας έσοδα εκατομμυρίων.

Αν και το ακριβές ποσό μπορεί να ποικίλει ανάλογα με τις πωλήσεις εισιτηρίων και τις εμπορικές πωλήσεις, η Λίβερπουλ αναμένεται να κερδίσει μεταξύ 5 με 10 εκατομμυρίων λίρες από τις τρεις συναυλίες της Taylor Swift.

Μετά την Taylor Swift, η Αμερικανίδα pop star P!nk θα επιστρέψει στο Anfield για τις συναυλίες της στις 24 και 25 Ιουνίου. Η Λίβερπουλ θα εισπράξει ένα τέλος ενοικίασης του σταδίου από τους διοργανωτές AEG, μαζί με ένα μερίδιο από τις πωλήσεις τροφίμων και ποτών κατά τη διάρκεια των συναυλιών.

Καλλιτέχνες υψηλού προφίλ, όπως η Taylor Swift και η P!nk, προσελκύουν εμπορικούς συνεργάτες, ορισμένοι από τους οποίους είναι πρόθυμοι να πληρώσουν επιπλέον για αποκλειστική πρόσβαση φιλοξενίας στις executive σουίτες. Αυτό αυξάνει περαιτέρω τα έσοδα του κλαμπ και ενισχύει την εμπορική του ελκυστικότητα.