Το πρώτο μικρό τζάγκουαρ που γεννήθηκε με τεχνητή γονιμοποίηση κατασπαράχθηκε από τη μητέρα του

Το πρώτο μικρό τζάγκουαρ που γεννήθηκε με τεχνητή γονιμοποίηση κατασπαράχθηκε από τη μητέρα του
Μια τζάγκουαρ έφαγε το ίδιο της το μικρό - το πρώτο που γεννήθηκε με τεχνητή γονιμοποίηση.

Το πρώτο τζάγκουαρ στον κόσμο που γεννήθηκε με τεχνητή γονιμοποίηση, κατασπαράχθηκε από τη μητέρα του μόλις δύο ημέρες μετά την γέννησή του.

Μια ομάδα κτηνιάτρων της περιβαλλοντικής οργάνωσης Mata Ciliar στο Jundiaí, στην πολιτεία Σάο Πάολο της Βραζιλίας, μετέφερε την τραγική είδηση σε ανακοίνωσή της, λίγες ημέρες αφότου είχαν ανακοινώσει τη γέννηση ως επιστημονική ανακάλυψη για τη διατήρηση του είδους.

Σύμφωνα με την ομάδα των κτηνιάτρων, το μικρό «γεννήθηκε υγιές», αλλά το έφαγε η μητέρα του.

«Παρά το θλιβερό γεγονός, δεν είναι ασυνήθιστο να συμβαίνει κάτι τέτοιο, τόσο στην αιχμαλωσία όσο και στη φύση, ειδικά στην περίπτωση των σαρκοφάγων. Η Bianca ήταν μητέρα για πρώτη φορά και αυτό μπορεί επίσης να επηρέασε το γεγονός", αναφέρει η ιστοσελίδα Mata Ciliar.

Παρά το θάνατο του μικρού, οι επιστήμονες απέδειξαν ότι είναι σε θέση να γονιμοποιήσουν με επιτυχία τεχνητά τζάγκουαρ.

«Χρησιμοποιώντας μια συστηματική ερευνητική στρατηγική, μπορέσαμε να βελτιώσουμε την κατανόηση της μοναδικής αναπαραγωγικής βιολογίας του τζάγκουαρ και να προβούμε σε ειδικές για το είδος τροποποιήσεις στη τεχνητή γονιμοποίηση», δήλωσε η Vansandt. «Από επιστημονική άποψη, γιορτάζουμε το γεγονός ότι το μωρό γεννήθηκε υγιές και ότι η τεχνητή γονιμοποίηση ήταν επιτυχής» πρόσθεσε.

«Είναι απογοητευτικό το γεγονός ότι το μικρό δεν επέζησε περισσότερο, αλλά δεν είναι ασυνήθιστο για τα σαρκοφάγα, ειδικά για τις μητέρες που γεννάνε για πρώτη φορά».

Σύμφωνα με τους New York Times, η γέννηση του μοναδικού νεογνού καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας και έδειξε την στοργική μητέρα να φροντίζει το νεογέννητο, να το αγκαλιάζει και να το ταΐζει.