Κηπουρός ανακάλυψε παράξενο διαστημικό αντικείμενο: Ήταν καλυμμένο από μεταλλικά φύλλα (vid)

Κηπουρός ανακάλυψε παράξενο διαστημικό αντικείμενο: Ήταν καλυμμένο από μεταλλικά φύλλα (vid)
Ενώ η SpaceX δεν έχει επιβεβαιώσει την προέλευση του αντικειμένου που βρέθηκε στον Καναδά, η επίγεια παρακολούθηση της επανεισόδου του «κορμού» του Crew Dragon τον Φεβρουάριο υποδηλώνει ότι θα μπορούσε πράγματι να προέρχεται από την πρωτοπόρο εταιρεία διαστημικής τεχνολογίας.

Στα απομακρυσμένα μονοπάτια των βουνών της Βόρειας Καρολίνας, η ρουτίνα συντήρησης ενός πολυτελούς κάμπινγκ έγινε εξαιρετική όταν ένας επιστάτης σκόνταψε σε ένα μυστηριώδες διαστημικό αντικείμενο. Ο Justin Clontz, εργαζόμενος στο Glamping Collective στην κομητεία Haywood, εκτελούσε τη συνήθη συντήρηση με έναν συνάδελφό του όταν ανακάλυψε ένα τεράστιο, παράξενο αντικείμενο που ήταν καλυμμένο με πυκνά μεταλλικά φύλλα και στερεωμένο με βίδες που έμοιαζαν απόκοσμες.

«Δεν συμβαίνει κάθε μέρα», δήλωσε ο Clontz στο WLOS, αναλογιζόμενος το εκπληκτικό εύρημα. Το βαρύ αντικείμενο, το οποίο φαινόταν καμένο, απαιτούσε από τους άνδρες να χρησιμοποιήσουν μια μηχανή του γκαζόν και ένα σχοινί για να το σηκώσουν από το μονοπάτι.

«Είναι μία στο εκατομμύριο η πιθανότητα να προσγειωθεί, ειδικά αν προσγειωνόταν κάπου εκτός μονοπατιού στο δάσος δεν θα το βρίσκαμε ποτέ, αλλά έτυχε να προσγειωθεί στο μονοπάτι», παρατήρησε ο Clontz. Παρά την καμένη εμφάνιση του αντικειμένου, δεν υπήρχε κανένα ίχνος ζημιάς στη γύρω περιοχή, γεγονός που ενισχύει το μυστήριο της προέλευσής του.

Ενδιαφέρον είναι ότι κανείς στο χώρο της κατασκήνωσης δεν ανέφερε ότι άκουσε ασυνήθιστους ήχους, γεγονός που καθιστά την ανακάλυψη ακόμη πιο αινιγματική.

Τον Φεβρουάριο, ένα απανθρακωμένο κομμάτι συντριμμιών που έμοιαζε με το εύρημα της Βόρειας Καρολίνας ανακαλύφθηκε σε χωράφι αγρότη στο Σασκάτσουαν του Καναδά. Οι ειδικοί εικάζουν ότι και τα δύο αντικείμενα θα μπορούσαν να είναι υπολείμματα του διαστημικού σκάφους Crew Dragon της SpaceX.

Ενώ η SpaceX δεν έχει επιβεβαιώσει την προέλευση του αντικειμένου που βρέθηκε στον Καναδά, η επίγεια παρακολούθηση της επανεισόδου του «κορμού» του Crew Dragon τον Φεβρουάριο υποδηλώνει ότι θα μπορούσε πράγματι να προέρχεται από την πρωτοπόρο εταιρεία διαστημικής τεχνολογίας. Ο Jonathan McDowell, αστρονόμος και αστροφυσικός στο Κέντρο Αστροφυσικής Harvard-Smithsonian Center for Astrophysics, ανέφερε ότι οι περιοχές από το Τενεσί μέχρι τη Βιρτζίνια και τη Δυτική Βιρτζίνια έχουν τις μεγαλύτερες πιθανότητες να αποτελέσουν ζώνες πρόσκρουσης για συντρίμμια από το Crew Dragon.