Η κρουαζιέρα που δεν τελειώνει ποτέ: Το πλοίο θα επισκεφτεί 425 λιμάνια (vid)

Η κρουαζιέρα που δεν τελειώνει ποτέ: Το πλοίο θα επισκεφτεί 425 λιμάνια (vid)
Σε διάστημα τρεισήμισι ετών, θα επισκεφθεί εντυπωσιακά 425 λιμάνια σε 147 χώρες κάνοντας τον γύρο του κόσμου.

Οι κρουαζιέρες αποτελούν εδώ και καιρό μια δημοφιλή επιλογή διακοπών, προσφέροντας μια σύντομη απόδραση από την καθημερινή ζωή. Συνήθως, τα ταξίδια αυτά διαρκούν από λίγες ημέρες έως δύο εβδομάδες, καλύπτοντας διάφορες προτιμήσεις, από απλά ταξίδια χωρίς αλκοόλ έως μοναδικές θεματικές εμπειρίες, όπως κρουαζιέρες με ανταλλαγή συντρόφων. Ωστόσο, την επόμενη εβδομάδα εγκαινιάζεται μια πιο ακραία επιλογή: η «ατελείωτη κρουαζιέρα», όπου οι επιβάτες μπορούν να περάσουν ολόκληρη τη ζωή τους στο πλοίο.

Η «πρώτη αέναη παγκόσμια κρουαζιέρα», το 31 ετών Villa Vie Odyssey, θα ξεκινήσει το ταξίδι του στις 30 Μαΐου μετά από εκτεταμένη ανακαίνιση και αισθητικές αναβαθμίσεις. Υπόσχεται έναν «οικείο, νέο τρόπο ζωής», το ταξίδι θα ξεκινήσει από το Μπέλφαστ της Βόρειας Ιρλανδίας, με περίπου 300 επιβάτες.

Το Villa Vie Odyssey είναι ένα από τα δύο κρουαζιερόπλοια με κατοικίες που βρίσκονται σε λειτουργία και διαθέτει τη δυνατότητα πρόσβασης σε απομακρυσμένα μέρη του κόσμου στα οποία δεν μπορούν να φτάσουν μεγαλύτερα πλοία. Σε διάστημα τρεισήμισι ετών, θα επισκεφθεί εντυπωσιακά 425 λιμάνια σε 147 χώρες, κάνοντας τον γύρο του κόσμου.

Οι επιβάτες μπορούν να επιλέξουν μεταξύ των επιλογών pay-as-you-go και ιδιοκτησίας για τη διαμονή τους. Το μοντέλο ιδιοκτησίας επιτρέπει στους κατοίκους να «αποκτήσουν μια βίλα» και να προσαρμόσουν τον χώρο διαβίωσής τους, με την ιδιοκτησία να εγγυάται μια βίλα για 15 χρόνια, ξεκινώντας από 99.000 δολάρια.

Το ίδιο το πλοίο διαθέτει οκτώ καταστρώματα, συμπεριλαμβανομένων τριών εστιατορίων, πέντε μπαρ και σαλόνια, μια πισίνα με δύο τζακούζι, ένα σπα και γυμναστήριο, καθώς και μια βιβλιοθήκη. Επιπλέον, διατίθενται ιδιωτικά γραφεία και χώροι συσκέψεων, επιτρέποντας σε όσους εργάζονται εξ αποστάσεως να αγκαλιάσουν πραγματικά την ιδέα, δουλεύοντας από οπουδήποτε στον κόσμο.