Ο πρίγκιπας της Σαουδικής Αραβίας απέκτησε το μεγαλύτερο σκάφος για ψάρεμα: Είναι μεγαλύτερο από μια πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων (vid)

Ο πρίγκιπας της Σαουδικής Αραβίας απέκτησε το μεγαλύτερο σκάφος για ψάρεμα: Είναι μεγαλύτερο από μια πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων (vid)
Διαθέτοντας τον τίτλο του μεγαλύτερου αθλητικού αλιευτικού σκάφους στον κόσμο, το Special One διαθέτει έξι  καταστρώματα από το ολλανδικό στούντιο Vripack, προσφέροντας ένα μείγμα πολυτέλειας και πρακτικότητας.

Πόσο μακριά θα φτάνατε για να κυνηγήσετε ένα πάθος; Για τον Σαουδάραβα πρίγκιπα Turki bin Muqrin Al Saud, η απάντηση είναι 52 μέτρα - το μήκος του νεοαποκτηθέντος γιοτ του για ψάρεμα, που ονομάστηκε εύστοχα «Special One». Αυτό το δημιούργημα της Royal Huisman, που υποβάλλεται τώρα σε θαλάσσιες δοκιμές, είναι έτοιμο να παραδοθεί στον ιδιοκτήτη του τον επόμενο μήνα.

Το εξωτερικό του σκάφους παρουσιάζει μια μακριά πλώρη και ένα χαμηλό πιλοτήριο αλιείας στην πρύμνη, που αποτελεί την επιτομή του τέλειου σκάφους για ψάρεμα. Αν και οι λεπτομέρειες του εσωτερικού παραμένουν καλυμμένες με μυστικότητα, όπως συνηθίζεται για τις βασιλικές ιδιοκτησίες, το γιοτ των 499 τόνων αναμένεται να φιλοξενεί ένα σαλόνι και ένα ευρύχωρο μαγειρείο. Τα καταλύματα περιλαμβάνουν χώρο για 12 επισκέπτες και ένα πλήρωμα 8 ατόμων, εξασφαλίζοντας τόσο άνεση όσο και αποτελεσματικότητα κατά τη διάρκεια των αποστολών.

Πιστό στην ταυτότητά του, το Special One είναι εξοπλισμένο με εξειδικευμένο κυνηγετικό εξοπλισμό για τη σύλληψη μεγαλύτερων ψαριών. Ένα εξέχον χαρακτηριστικό είναι ο πύργος, ο οποίος λειτουργεί και ως πλατφόρμα θέασης για την πρυμναία περιοχή αλιείας, παρέχοντας ένα βέλτιστο σημείο θέασης για τους λάτρεις του ψαρέματος.

Ο Jan Timmerman, διευθύνων σύμβουλος της Royal Huisman, εξέφρασε τον ενθουσιασμό του ναυπηγείου για το έργο: «Είναι γνωστό ότι στην ομάδα της Royal Huisman δεν αρέσει τίποτα περισσότερο από την ευκαιρία να επιλύει νέες μηχανολογικές προκλήσεις - ειδικά αν αυτές έρχονται με τη μορφή μιας μοναδικής ιδέας». Γνωστό και ως Royal Huisman motor yacht Project 406, το Special One αποτιμάται στο εντυπωσιακό ποσό των 70 εκατομμυρίων δολαρίων.