Τραγωδία δίχως τέλος στη Γάζα: Κάθε δέκα λεπτά ένα παιδί πεθαίνει ή τραυματίζεται σοβαρά

Επιμέλεια: Newsroom
Τραγωδία δίχως τέλος στη Γάζα: Κάθε δέκα λεπτά ένα παιδί πεθαίνει ή τραυματίζεται σοβαρά
Προκαλεί σοκ ότι ένα παιδί πεθαίνει ή τραυματίζεται ανά δέκα λεπτά στη Γάζα

Ο αριθμός των θυμάτων στη Γάζα μεγαλώνει καθημερινά, ακόμα και χωρίς βομβαρδισμούς καθώς πολλοί πεθαίνουν πλέον από την πείνα.

Το πιο σοκαριστικό είναι ότι ένα παιδί τραυματίζεται ή πεθαίνει κάθε δέκα λεπτά στη Γάζα, καθώς συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι εχθροπραξίες μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, σύμφωνα με στοιχεία της UNICEF που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Ο επικεφαλής του ΟΗΕ κατήγγειλε με τον πιο έντονο τρόπο την ισραηλινή επιχείρηση στο παλαιστινιακό έδαφος, επαναλαμβάνοντας την έκκλησή του για άμεση κατάπαυση του πυρός, την ανεμπόδιστη πρόσβαση σε ανθρωπιστική βοήθεια και απελευθέρωση όλων των ομήρων.

«Στη Γάζα, εξήμισι μήνες ισραηλινών στρατιωτικών επιχειρήσεων έχουν δημιουργήσει μια ανθρωπιστική κόλαση», είπε, μιλώντας για δύο εκατομμύρια Παλαιστίνιους που αντιμετωπίζουν «θάνατο, καταστροφή, άρνηση παροχής ζωτικής σημασίας ανθρωπιστικής βοήθειας και λιμό.

«Ο αριθμός των νεκρών είναι συντριπτικός και πρωτοφανής, σε ρυθμό και κλίμακα, σε όλη τη διάρκεια που είμαι γενικός γραμματέας» (από το 2017), τόνισε.

«Και όλα αυτά συμβαίνουν με μεγάλους περιορισμούς που επιβάλλονται από τις ισραηλινές αρχές στην παροχή βοήθειας στον λαό της Γάζας, ο οποίος αντιμετωπίζει εκτεταμένη πείνα».