Μακελειό στη Ρωσία: Ο ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση

Επιμέλεια: Newsroom
Μακελειό στη Ρωσία: Ο ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση
Το Ισλαμικό Κράτος είναι υπεύθυνο για το λουτρό αίματος στον χώρο συναυλιών Crocus City Hall.

Σε μια ζοφερή κλιμάκωση της βίας, o ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την καταστροφική επίθεση σε συναυλιακό χώρο κοντά στη Μόσχα, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την τραγική απώλεια τουλάχιστον 40 ζωών, ενώ πάνω από 100 άτομα τραυματίστηκαν. Η ανακοίνωση αυτή διαδόθηκε μέσω μιας σύντομης ανακοίνωσης από το πρακτορείο ειδήσεων Amaq που συνδέεται με το ISIS στο Telegram.

Παρά τον ισχυρισμό, το ISIS δεν έχει ακόμη προσκομίσει συγκεκριμένα στοιχεία που να επιβεβαιώνουν την εμπλοκή του σε αυτή την αποτρόπαια πράξη.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που έδωσε η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας και μετέδωσε το κρατικό μέσο ενημέρωσης TASS, οι δράστες, οπλισμένοι και επικίνδυνοι, εισήλθαν βίαια στον χώρο και άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως. Το χάος και η βία που ακολούθησε αποτυπώθηκαν σε βίντεο που απεικονίζει τον χώρο να τυλίγεται στις φλόγες, με τον καπνό να υψώνεται απειλητικά στον ουρανό, υπογραμμίζοντας τη σοβαρότητα και την κλίμακα της επίθεσης.

Περαιτέρω αναφορές του RIA Novosti αναφέρουν ότι οι δράστες χρησιμοποίησαν αυτόματα όπλα και εκρηκτικά, προκαλώντας μια καταστροφική πυρκαγιά που συνέβαλε στη μερική κατάρρευση της οροφής του χώρου, όπως αναφέρει το Russia 24. Αυτή η εσκεμμένη πράξη βίας, η οποία είχε ως στόχο αμάχους, ερευνάται επί του παρόντος ως τρομοκρατικό περιστατικό από την Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας.