Αλλάζει ξανά ο καιρός: Πότε έρχονται βροχές και καταιγίδες (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Αλλάζει ξανά ο καιρός: Πότε έρχονται βροχές και καταιγίδες (vid)
Aπό την Κυριακή έρχεται αλλαγή του καιρού από τα δυτικά, με βροχές και καταιγίδες, ενώ θα πνέουν πολύ ενισχυμένοι νοτιάδες.

O καιρός είναι ανοιξιάτικος με ηλιοφάνεια και η θερμοκρασία είναι ανεβασμένη. Ωστόσο, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Θεόδωρο Κολυδά αυτό φαίνεται ότι δε θα κρατήσει για πολύ ακόμα.

Συγκεκριμένα, έκανε ανάρτηση για τον καιρό και τις βροχές που αναμένονται με την λεζάντα: «τα ωραία δεν κρατούν πολύ».

Όπως αναφέρει, η θερμοκρασία μέχρι και το Σάββατο θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα.

Ωστόσο από την Κυριακή έρχεται αλλαγή του καιρού από τα δυτικά, με βροχές και καταιγίδες, ενώ θα πνέουν πολύ ενισχυμένοι νοτιάδες.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ

Σάββατο (10/2)

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες, με πιθανότητα ασθενών βροχών μέχρι το μεσημέρι. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις που βαθμιαία από τα δυτικά θα πυκνώσουν και το βράδυ στα βορειοδυτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα δυτικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και βαθμιαία στα πελάγη τοπικά έως 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Κυριακή (11/2)

Αυξημένες νεφώσεις προβλέπονται στη χώρα, με τοπικές βροχές αρχικά στα δυτικά και τα βόρεια και από το απόγευμα και στις υπόλοιπες περιοχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα βορειοδυτικά. Τα φαινόμενα πιθανόν να είναι πρόσκαιρα ισχυρά στα δυτικά και τα βόρεια.
Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα δυτικά και τα νότια.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7 και στα πελάγη 8 μποφόρ. Από το βράδυ στα δυτικά αναμένεται να εξασθενήσουν.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Δευτέρα (12/2)

Σε όλη τη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τα οποία στην ανατολική χώρα πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρά, σταδιακά στα δυτικά θα εξασθενήσουν.
Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα ανατολικά και τα νότια.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, στρεφόμενοι γρήγορα σε δυτικούς με την ίδια ένταση. Στα ανατολικά θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7 και στο Αιγαίο 8 μποφόρ, στρεφόμενοι σταδιακά σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 5 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.