Μυστήριο με καρέκλες που ξεβράστηκαν σε ακτή: Εικασίες ότι προέρχονται από αεροπορικό δυστύχημα (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Μυστήριο με καρέκλες που ξεβράστηκαν σε ακτή: Εικασίες ότι προέρχονται από αεροπορικό δυστύχημα (vid)
Viral έχει γίνει στο TikTok ένα βίντεο που δείχνει μια σειρά καθισμάτων να έχει ξεβραστεί στην ακτή.

Σε μια περίεργη ανακάλυψη, ένα σύνολο σκουριασμένων μεταλλικών καθισμάτων ξεβράστηκε σε μια παραλία του Νιου Τζέρσεϊ, οδηγώντας σε έρευνα για τη μυστηριώδη προέλευσή τους. Τα καθίσματα βρέθηκαν από τον κάτοικο της περιοχής, ο οποίος δημοσίευσε μια σειρά από βίντεο στο TikTok που δείχνουν τη σειρά από τέσσερα φθαρμένα καθίσματα που βρήκε σε μια παραλία στο Margate.

Οι αρχικές θεωρίες, όπως εικάζεται από ορισμένους παραθεριστές, έκαναν λόγο για πιθανή σύνδεση με αεροπορικό δυστύχημα, δεδομένης της φύσης των καθισμάτων. Η θεωρία αυτή διαψεύστηκε γρήγορα από το αστυνομικό τμήμα του Margate. «Τα καθίσματα είναι πολύ βαριά για να βρίσκονται σε ένα αεροπλάνο» δήλωσε ο αστυνομικός διευθυντής του Μάργκεϊτ Μάθιου Χάνκινσον σε δήλωσή του στο NJ.com.

@itsmatthewjacob

♬ original sound - Matthewjacob

Περαιτέρω έρευνα της αστυνομίας αποκάλυψε μια πολύ λιγότερο δραματική αλλά εξίσου συναρπαστική προέλευση. Σύμφωνα με τους ερευνητές, πιστεύεται ότι τα καθίσματα αποτελούσαν μέρος ενός σιδηροδρομικού βαγονιού που βυθίστηκε για να δημιουργηθεί ο τεχνητός ύφαλος Point Lookout κατά μήκος της νότιας ακτής του Long Island.

Ο υπαστυνόμος της αστυνομίας Joe Scullion έδωσε πρόσθετες λεπτομέρειες, σημειώνοντας ότι ένας ντετέκτιβ διεξήγαγε περαιτέρω έρευνα και ανακάλυψε ότι τα καθίσματα παροπλισμένων σιδηροδρομικών βαγονιών συνήθως απογυμνώνονται από όλα τα μη μεταλλικά μέρη και χρησιμοποιούνται στην κατασκευή τεχνητών υφάλων.

Η χρήση παροπλισμένων σιδηροδρομικών βαγονιών σε έργα τεχνητών υφάλων δεν είναι ασυνήθιστη. Αυτές οι κατασκευές παρέχουν ένα ενδιαίτημα για τη θαλάσσια ζωή και προάγουν τη βιοποικιλότητα στον ωκεανό. Η ανακάλυψη αυτών των καθισμάτων στην παραλία του Νιου Τζέρσεϊ αναδεικνύει τη δυναμική και ενίοτε απρόβλεπτη φύση των ωκεάνιων ρευμάτων και τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να μεταφέρουν αντικείμενα σε μεγάλες αποστάσεις.

Το περιστατικό αυτό χρησιμεύει ως υπενθύμιση των συνεχών προσπαθειών για την εξισορρόπηση της διατήρησης του περιβάλλοντος με τα ανθρώπινα συμφέροντα, καθώς και του ρόλου που διαδραματίζει ο καθένας από εμάς σε αυτή τη λεπτή ισορροπία.