Χυδαία επίθεση του Έλον Μασκ προς διαφημιζόμενους που έφυγαν από το X: «Άντε γ@#$%^» (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Χυδαία επίθεση του Έλον Μασκ προς διαφημιζόμενους που έφυγαν από το X: «Άντε γ@#$%^» (vid)
Ο Έλον Μασκ σε συνέντευξη που παραχώρησε τα έβαλε με τους διαφημιστές που αποχώρησαν από το «X» λόγω της ανόδου του αντισημιτισμού.

Ξέφυγε ο Έλον Μασκ, ο οποίος μιλώντας στο 2023 DealBook Summit στη Νέα Υόρκη την Τετάρτη (29/11), τα έβαλε με τους διαφημιστές που δήλωσαν τις προηγούμενες ημέρες πως εγκαταλείπουν την πλατφόρμα λόγω των αντισημιτικών αναρτήσεών του.

«Αν κάποιος προσπαθήσει να με εκβιάσει με διαφήμιση, η απάντηση είναι μόνο μία: άντε γ@μ…», είπε στον δημοσιογράφο του CNBC Andrew Ross Sorkin.

Αυτό ήταν το μήνυμα του ιδιοκτήτη του X προς τους διαφημιζόμενους που σταμάτησαν τις καταχωρήσεις στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης λόγω της υποστήριξής του σε μια αντισημιτική ανάρτηση.

Ο Μασκ τόνισε ότι μια πρόσφατη έξοδος μεγάλων εμπορικών σημάτων από το μέσο - που περιλαμβάνει IBM, Apple, Walt Disney, Comcast και Warner Bros - «θα σκότωνε την εταιρεία και όλος ο κόσμος θα μάθει ότι οι διαφημιστές σκότωσαν την εταιρεία».

Κάνοντας μια κίνηση προς τον διευθύνοντα σύμβουλο της Disney, Μπομπ Ίγκερ, πρόσθεσε, γελώντας: «Γεια σου Μπομπ, αν είσαι στο κοινό. Έτσι νιώθω».

Το X βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στα διαφημιστικά έσοδα, αν και ο Μασκ έχει ανακοινώσει ότι σχεδιάζει να διαφοροποιηθεί σε τομείς όπως οι συνδρομές και οι πληρωμές.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο Μασκ ζήτησε συγγνώμη για την ανάρτησή του σχετικά με το αντισημιτικό tweet, αποκαλώντας το «ίσως ένα από τα πιο ανόητα, αν όχι το πιο ανόητο, πράγμα που έχω κάνει ποτέ στην πλατφόρμα». Απέρριψε επίσης την ιδέα ότι είναι αντισημίτης επιμένοντας ότι έχει παρεξηγηθεί.