Ιστορικό βίντεο ντοκουμέντο: Η στιγμή που άντρας πυροβολεί τη γυναίκα του για να δοκιμάσει το πρώτο αλεξίσφαιρο τζάμι (vid)

Ιστορικό βίντεο ντοκουμέντο: Η στιγμή που άντρας πυροβολεί τη γυναίκα του για να δοκιμάσει το πρώτο αλεξίσφαιρο τζάμι (vid)
Έδαφος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κερδίζει ένα βίντεο από το μακρινό 1932 που δείχνει έναν άντρα να πυροβολεί σε πρώιμη έκδοση αλεξίσφαιρου γυαλιού.

Το βίντεο που αποκαλύφθηκε πρόσφατα από το 1932 και δείχνει έναν άνδρα να δοκιμάζει μια πρώιμη έκδοση αλεξίσφαιρου γυαλιού με τη σύζυγό του να το κρατάει ψηλά, είναι εκπληκτικό.

Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1930, τα δικαιώματα των γυναικών απέχουν πράγματι πολύ από το ιδανικό και αυτό το βίντεο αναδεικνύει τη δυναμική των φύλων της εποχής. Το να κρατάει μια σύζυγος ένα δυνητικά σωτήριο για τη ζωή της γυαλί μπροστά στο πρόσωπό της για ένα πείραμα φαίνεται, στην καλύτερη περίπτωση, ασυνήθιστο και, στη χειρότερη, απερίσκεπτο.

Το υλικό, ενώ προσφέρει μια ενδιαφέρουσα ματιά στο παρελθόν, εγείρει πλήθος ανησυχιών. Πρώτα απ' όλα, εγείρει το ερώτημα για τη βεβαιότητα του άνδρα σχετικά με τις αλεξίσφαιρες ιδιότητες του γυαλιού. Ήταν απόλυτα σίγουρος ή είχε κάποιες αμφιβολίες; Η ασφάλεια της συζύγου του ήταν σε κίνδυνο, γεγονός που καθιστούσε το εγχείρημα επικίνδυνο.

Footage showing a man in 1932, testing an early version of bulletproof glass, by having his wife hold the glass for him.
byu/eXtazdengamer inDamnthatsinteresting

Καθώς παρακολουθούμε το βίντεο, γίνεται φανερό ότι η γυναίκα κρατάει το γυαλί κοντά στο πρόσωπό της, με τον άνδρα να το σημαδεύει με πυροβόλο όπλο. Είναι μια στιγμή γεμάτη ένταση, καθώς αναρωτιόμαστε για τις προθέσεις του άνδρα και τις πιθανές συνέπειες ενός λανθασμένου υπολογισμού.

Ευτυχώς, το γυαλί αποδεικνύεται αλεξίσφαιρο, γλιτώνοντας τη γυναίκα από το κακό. Παρ' όλα αυτά, η ίδια η πράξη παραμένει ένα βαθιά νευρικό και επικίνδυνο πείραμα.