Xiaomi 13T Pro: Εμφατική είσοδος στην αγορά

Xiaomi 13T Pro: Εμφατική είσοδος στην αγορά
Το νέο μοντέλο της Xiaomi ικανοποιεί σε όλα τα επίπεδα.

Η Xiaomi φέρνει κάθε χρόνο τη σειρά Τ για να προσφέρει τα βασικά χαρακτηριστικά των ναυαρχίδων της, σε μειωμένη τιμή και με μειωμένα χαρακτηριστικά. Η αλλαγή αυτή, ωστόσο, δεν ρίχνει το τηλέφωνο σε πολύ χαμηλότερη κατηγορία και δίνει στους χρήστες την δυνατότητα να το αποκτήσουν πολύ πιο εύκολα.

Η πρώτη και πιο σημαντική αλλαγή που βλέπει κανείς είναι το πλαστικό πλαίσιο, αλλά και η WQHD οθόνη ανάλυσης 2712x1220 pixels με το AMOLED panel. O ρυθμός ανανέωσης φτάνει από τα 60, στα 90, στα 120 και στα 144Hz, ανάλογα με την εφαρμογή που έχετε ανοιχτή και τις ανάγκες σας. Αν το επιθυμείτε, μάλιστα, μπορείτε να «κλειδώσετε» την επιλογή των 144Hz για όλο το περιβάλλον εργασίας.

Για πρώτη φορά έχουμε στη σειρά και κάμερες της Leica! Αυτές βρίσκονται στο πίσω μέρος σε ένα ειδικό bump που κάνει εντυπωσιακή εμφάνιση στο πάνω μέρος της πλάτης. Η βασική κάμερα χρησιμοποιεί τον αισθητήρα Sony IMX707 και προσφέρει μηχανική σταθεροποίηση και Dual Pixel Auto Focus, αλλά και διαφορετικά modes που εστιάζουν σε ξεχωριστές λεπτομέρειες, ανάλογα με το χαρακτήρα που θέλει να δώσει ο καθένας στις λήψεις του. Η δεύτερη κάμερα είναι ultrawide στα 12MP, ενώ η τρίτη προσφέρει 2x οπτικό ζουμ και αισθητήρα 50MP.

Στην «καρδιά» του τηλεφώνου βρίσκεται ένας Dimensity 9200+ της Mediatek, που κινείται ψηλότερα από τον Snapdragon 8+ Gen 1 και μια Mali G715 GPU για τα του gaming. Τέλος, το τηλέφωνο παρουσιάζεται με πιστοποίηση IP68 για επαφή με το νερό, που και αυτό εμφανίζεται για πρώτη φορά στη σειρά.

Η μπαταρία του τηλεφώνου έχει χωρητικότητα 5000mAh και με τη διαχείριση που κάνει μπορεί να σας βγάλει άνετα μια μέρα «βαριάς» χρήσης. Όπως είναι λογικό και μας έχει συνηθίσει και η Xiaomi, υποστηρίζει ταχεία φόρτιση 120W, με τον φορτιστή να βρίσκεται και στο κουτί αγοράς. Το Xiaomi 13T Pro είναι ένα από τα πιο ολοκληρωμένα smartphones της σειράς και για τα χρήματα που ζητάει τα πηγαίνει περίφημα.