Δολοφονία Μιχάλη Κατσούρη: «Ξηλώνεται» η ηγεσία της ΓΑΔΑ

Επιμέλεια: Newsroom
Δολοφονία Μιχάλη Κατσούρη: «Ξηλώνεται» η ηγεσία της ΓΑΔΑ
Εν ευθέτω χρόνω αναμένονται και περαιτέρω απομακρύνσεις και άλλων υψηλόβαθμων αξιωματικών, αξιωματικών που επίσης θα έπρεπε να είχαν αποφασίσει για την προσέγγιση αντιμετώπισης των χούλιγκαν.

Η επιχειρησιακή ανεπάρκεια και η διστακτικότητα στην αντιμετώπιση των 105 χούλιγκαν που διέσχισαν τη μισή Ελλάδα για να φτάσουν και να σκοτώσουν τον άτυχο 29χρονο Μιχάλη στη Νέα Φιλαδέλφεια, στέλνουν σε λήθαργο την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σύμφωνα με το Law&Order, η απομάκρυνση του Αττικάρχη Αστέριου Ματζιώκα, του ταξίαρχου και υπαρχηγού της ΓΑΔΑ, Δημήτρη Ντάβαλου, καθώς και του ομολόγου του, ταξίαρχου Βασίλη Καλαμπόκη, είναι θέμα ωρών.

Άλλωστε, αποτελούσαν την τριάδα που ήταν υπεύθυνη για τη διαχείριση της κρίσης και τη λήψη αποφάσεων τις κρίσιμες ώρες από τη στιγμή που οι Κροάτες δράστες έφτασαν στην Αττική. Εν ευθέτω χρόνω αναμένονται και περαιτέρω απομακρύνσεις και άλλων υψηλόβαθμων αξιωματικών, αξιωματικών που επίσης θα έπρεπε να είχαν αποφασίσει για την προσέγγιση αντιμετώπισης των χούλιγκαν, αλλά δεν έπραξαν τίποτα, με αποτέλεσμα την απρόσκοπτη άφιξή τους στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Στο μεταξύ, πολλές είναι οι φωνές από την Ελληνική Αστυνομία που αναμένουν εξελίξεις σχετικά με τον επικεφαλής του Σώματος, υποστράτηγο Λάζαρο Μαυρόπουλο. Ως επικεφαλής της δύναμης, δεν μπορεί να είναι άμοιρος ευθυνών για την τραγωδία, ειδικά από τη στιγμή που οι προκάτοχοί του έχουν απομακρυνθεί για τις παραβάσεις τους.

Δικαστικές πηγές αναφέρουν ότι η δολοφονία του Μιχάλη ενδέχεται να οδηγήσει σε νομικές συνέπειες για τους αξιωματικούς.