Η Herbalife προστατεύει το περιβάλλον πραγματοποιώντας καθαρισμούς παραλιών σε Ελλάδα και Κύπρο

Newsroom
Η Herbalife προστατεύει το περιβάλλον πραγματοποιώντας καθαρισμούς παραλιών σε Ελλάδα και Κύπρο
Η Herbalife, παγκόσμια ηγέτιδα εταιρεία στα προϊόντα διατροφής και ευεξίας, πιστή στη δέσμευσή της για την προστασία του περιβάλλοντος και τη βιώσιμη ανάπτυξη διοργάνωσε μια εξαιρετικά επιτυχημένη πρωτοβουλία καθαρισμού παραλιών σε τρεις εξέχουσες τοποθεσίες σε Ελλάδα και Κύπρο.

Η εκστρατεία, που πραγματοποιήθηκε είχε στόχο να ευαισθητοποιήσει σχετικά με τη σημασία της διατήρησης των παράκτιων οικοσυστημάτων μας και της προστασίας της θαλάσσιας ζωής που ευδοκιμεί σε αυτά.

Εθελοντές από το προσωπικό της εταιρείας, μαζί με την πολύτιμη βοήθεια των Ανεξάρτητων Συνεργατών της Herbalife στην Ελλάδα και των Ανεξάρτητων Μελών στην Κύπρο, συγκεντρώθηκαν για να αντιμετωπίσουν την πρόκληση του καθαρισμού αυτών των γραφικών ακτών. Οι παραλίες Ladies’ Mile στη Λεμεσό Κύπρου, Γλυφάδας στην Αθήνα και Νέας Κρήνης στη Θεσσαλονίκη επιλέχθηκαν στρατηγικά με την βοήθεια των ΜΚΟ Helmepa, Cymepa και Greek Eco Project αντίστοιχα, λόγω της οικολογικής τους σημασίας, αλλά και τις εκτεταμένης συγκέντρωσης απορριμμάτων που παρουσιάζουν. Εστιάζοντας σε αυτές τις παράκτιες περιοχές, η Herbalife είχε ως στόχο να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα σχετικά με την ευθύνη που μοιραζόμαστε όλοι για τη διατήρηση της φυσικής ομορφιάς του περιβάλλοντός μας.

σφσφσ

Μέσω αυτής της πρωτοβουλίας, η Herbalife όχι μόνο συνέβαλε στον άμεσο καθαρισμό αυτών των παράκτιων περιοχών, αλλά επιδίωξε επίσης να εκπαιδεύσει τα 195 άτομα που συμμετείχαν συνολικά σχετικά με τη σημασία της υπεύθυνης διαχείρισης και ανακύκλωσης απορριμμάτων. Σε όλες τις δράσεις οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για τις βιώσιμες πρακτικές και τις επιζήμιες επιπτώσεις της θαλάσσιας ρύπανσης. Οι εκπρόσωποι των ΜΚΟ επικοινωνήσαν με τους συμμετέχοντες, απαντώντας σε ερωτήσεις και παρέχοντας πολύτιμες πληροφορίες.

Οι εθελοντές τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας συνέλλεξαν συνολικά 279 κιλά απορριμμάτων που είχαν συσσωρευτεί στις παραλίες, από πλαστικά μπουκάλια και περιτυλίγματα μέχρι αποτσίγαρα και δίχτυα ψαρέματος. Ειδικότερα τα καπάκια και τα αποτσίγαρα είναι εξαιρετικά επικίνδυνα γιατί με την πάροδο του χρόνου διασπώνται σε μικροπλαστικά τα οποία απειλούν το θαλάσσιο περιβάλλον.

Οι συλλογικές προσπάθειες είχαν ως αποτέλεσμα την απομάκρυνση σημαντικής ποσότητας απορριμμάτων, διασφαλίζοντας ότι αυτές οι παραλίες θα ανακτήσουν την παρθένα γοητεία τους.

δδγδγ

«Η Herbalife πιστεύει στη δύναμη της συλλογικής και εθελοντικής δράσης και είμαστε περήφανοι που με τη βοήθεια των Ανεξάρτητων Συνεργατών της Herbalife καθαρίσαμε αυτές τις όμορφες παραλίες. Η πρωτοβουλία αυτή είναι μόνο ένα βήμα προς την οικοδόμηση ενός καθαρότερου, πιο πράσινου μέλλοντος για όλους. Ελπίζουμε να εμπνεύσουμε άλλους να αναλάβουν παρόμοιες ενέργειες και να συμμετάσχουν στην προστασία των πολύτιμων φυσικών μας πόρων», δήλωσε η Ναταλία Μελισσινού, Γενική Διευθύντρια Herbalife Ελλάδας, Κύπρου και Λιβάνου.

Η Herbalife παραμένει προσηλωμένη στο να έχει θετικό αντίκτυπο στο περιβάλλον μέσω διαφόρων πρωτοβουλιών αειφορίας. Με την προώθηση της υπεύθυνης διαχείρισης απορριμμάτων, τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα και πλαστικού, αλλά και την υποστήριξη πρακτικών φιλικών προς το περιβάλλον, η Herbalife στοχεύει να αποτελέσει καταλύτη για θετικές αλλαγές παγκοσμίως.