Ένταση σε ομιλία του Μπακογιάννη για ανάπλαση πάρκου στα Άνω Πατήσια: «Δεν φοβόμαστε, το έργο θα γίνει» (vid)

Ένταση σε ομιλία του Μπακογιάννη για ανάπλαση πάρκου στα Άνω Πατήσια: «Δεν φοβόμαστε, το έργο θα γίνει» (vid)
Σε πεδίο μάχης παραλίγο να μετατραπεί το πάρκο Δρακοπούλου στα Άνω Πατήσια και παρουσία του δημάρχου της Αθήνας.

Ο Κώστας Μπακογιάννης μετέβη το απόγευμα της Δευτέρας (3/7) σε πάρκο στα Άνω Πατήσια, με σκοπό να μιλήσει στους πολίτες σχετικά με την ανάπλασή του.

Ωστόσο, κατά την διάρκεια της ομιλίες υπήρξαν αποδοκιμασίες αλλά και ένταση και μάλιστα σύμφωνα με όσα μεταδόθηκαν στο δελτίο ειδήσεων του Open, έκοψαν και τα καλώδια ώστε ο δήμαρχος της Αθήνας να μην ακούγεται.

Ο ίδιος έκανε μια ανάρτηση στο Facebook στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει πως το έργο στο πάρκο Δρακόπουλου θα γίνει και πως δεν φοβούνται.

Η ανάρτηση του Κώστα Μπακογιάννη

«Γειτονιά - γειτονιά, η Αθήνα θα γίνει πιο πράσινη. Σήμερα, στα Πατήσια, στο Πάρκο Δρακόπουλου, πήγαμε για μια ανοιχτή δημοκρατική διαβούλευση. Με εκατοντάδες γείτονες και περίοικους. Κάποιοι λίγοι, οι συνήθεις «γνωστοί - άγνωστοι», μοιάζουν να μην το θέλουν. Ο περιφερόμενος «θίασος» της αντίδρασης, γνωστός μας από το Στρέφη και την Ακαδημία Πλάτωνος ήταν εκεί για να μας εμποδίσει. Δήθεν κάτοικοι που μένουν ταυτόχρονα σε τρεις και τέσσερις γειτονιές της Αθήνας, τραμπούκισαν τους αληθινούς κατοίκους της γειτονιάς, απείλησαν γιαγιάδες και παππούδες, τρομοκράτησαν παιδάκια και χτύπησαν αντιδημάρχους. Έκοψαν και τα καλώδια της μικροφωνικής, γιατί έτσι μάλλον αντιλαμβάνονται τον διάλογο. Αχρείαστα, βίαια πράγματα. Οι αληθινοί κάτοικοι της γειτονιάς δεν τους φοβήθηκαν. Ούτε εμείς. Το έργο θα γίνει. Κι οι μικρές μειοψηφίες ας μάθουν το πώς λειτουργεί η δημοκρατία, κάνει καλό στην πολιτική υγεία. Το περισσότερο πράσινο δεν έβλαψε ποτέ την αναπνοή κανενός. Το πάρκο δε διώχνει, ενώνει».