Ναυάγιο στην Πύλο: Είκονες μέσα από το αμπάρι αλιευτικού σκάφους, παρόμοιο με αυτό που βυθίστηκε

Ναυάγιο στην Πύλο: Είκονες μέσα από το αμπάρι αλιευτικού σκάφους, παρόμοιο με αυτό που βυθίστηκε
Όπως εξηγεί ο καπετάνιος σκάφους, παρόμοιου με εκείνο που βυθίστηκε στα ανοιχτά της Πύλου , πρόκειται για πλοία που σχεδιάστηκαν για ψάρεμα και όχι για μεταφορές ανθρώπων σε μακρινά ταξίδια.

Η ανείπωτη τραγωδία από το ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου έχει συγκλονίσει τον κόσμο. Μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί 78 σοροί ωστόσο οι εκτιμήσεις για πάνω από 550 αγνοοούμενους προκαλούν σοκ.

Αυτοψία της εκπομπής «Tlive» σε αμπάρια σκάφους, παρόμοιου με εκείνο που βυθίστηκε στα ανοιχτά της Πύλου, φέρνει στο φως τρομακτικές εικόνες.

Πάνω σε ένα τέτοιο σκάφος στριμώχτηκαν πιθανόν 750 άνθρωποι μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά με προορισμό την Ιταλία. O κυβερνήτης του αλιευτικού σκάφους στην Ελευσίνα δήλωσε ότι ένα τέτοιο σκάφος «δεν μπορεί να φιλοξενήσει πάνω από 150 άτομα στο κατάστρωμα και αυτός ο αριθμός μάλιστα είναι υπερβολικός».

Όταν η κάμερα κατέβηκε στα αμπάρια του πλοίου η δημοσιογράφος τόνισε ότι η ατμόσφαιρα εκεί κάτω είναι αποπνικτική, με τον κυβερνήτη να τονίζει ότι αυτοί οι χώροι δεν είναι φτιαγμένοι για να φιλοξενούν ανθρώπους.