Ο Ντόναλντ Τραμπ έκρυβε απόρρητα έγγραφα για πυρηνικά στην τουαλέτα του σπιτιού του

Επιμέλεια: Newsroom
Ο Ντόναλντ Τραμπ έκρυβε απόρρητα έγγραφα για πυρηνικά στην τουαλέτα του σπιτιού του
Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες με δεκάδες κούτες που περιείχαν απόρρητο υλικό.

Μετά τις κατηγορίες που θέλουν τον Ντόναλντ Τραμπ να πήρε μυστικά έγγραφα των ΗΠΑ και να τα έκρυψε στην έπαυλή του στο Μαρ-α-Λάγκο, το υπουργείο Δικαιοσύνης έδωσε στη δημοσιότητα έξι φωτογραφίες, οι οποίες δείχνουν κούτες με έγγραφα σε διάφορα μέρη του σπιτιού του.

Οι συγκεκριμένες κούτες εμπεριέχουν έγγραφα με απόρρητο υλικό και όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες είναι τοποθετημένες μέσα στο ντους, στο μπάνιο, σε μια αίθουσα χορού αλλά και στην κρεβατοκάμαρά του Ντόναλντ Τραμπ.

Σύμφωνα με το 49 σελίδων κατηγορητήριο, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ φέρεται να κρατούσε παράνομα διάφορα αρχεία, τα οποία εμπεριείχαν λεπτομέρειες για τα προγράμματα πυρηνικών όπλων των ΗΠΑ, τα πιθανά τρωτά σημεία της χώρας αλλά και των συμμάχων αυτής, καθώς ακόμα και έγγραφα στα οποία αποτυπώνονταν τα σχέδια των Ηνωμένων Πολιτειών για στρατιωτικές επιθέσεις, που θα λειτουργούσαν ως αντίποινα.

Σε μία από τις φωτογραφίες φαίνονται οι κούτες με όλο το αρχειακό υλικό να είναι στοιβαγμένες πάνω στη σκηνή, μέσα στην αίθουσα χορού «White and Gold», στην οποία συνηθίζονταν να γίνονται διάφορες εκδηλώσεις και συγκεντρώσεις. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι συγκεκριμένες κούτες βρίσκονταν εκεί από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο του 2021, όταν τελικά μεταφέρθηκαν στο Μαρ-α-Λάγκο.

Σε μία άλλη φωτογραφία, οι κούτες με το αρχειακό απόρρητο υλικό φαίνονται να είναι τοποθετημένες μέσα στο ντους αλλά και γύρω από την τουαλέτα. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι εν λόγω κούτες μεταφέρθηκαν στο μπάνιο τον Απρίλιο του 2021. Ωστόσο τον Ιούνιο, κατόπιν εντολής του Ντόναλντ Τραμπ, καθαρίστηκε ένας αποθηκευτικός χώρος στο ισόγειο της έπαυλης και οι κούτες μεταφέρθηκαν εκεί, με αποτέλεσμα ο συγκεκριμένος χώρος να «φιλοξενεί» περισσότερες από ογδόντα κούτες, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες.

Σε μία ακόμα φωτογραφία απ’ αυτές που δόθηκαν στη δημοσιότητα απ' το υπουργείο Δικαιοσύνης, μία κουτά φαίνεται να είναι πεσμένη στο πάτωμα και τα έγγραφα που περιείχε να έχουν διασκορπιστεί μέσα στην αποθήκη.

Ο Βολτ Ναούτα, υπάλληλος του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος επίσης κατηγορείται σύμφωνα με το κατηγορητήριο, φέρεται να έστειλε τη συγκεκριμένη εικόνα μέσω μηνύματος σ’ έναν άλλον υπάλληλο του πρώην Αμερικανού προέδρου λέγοντας «Άνοιξα την πόρτα και βρήκα αυτό». «Ωχ όχι» φέρεται να ήταν η αντίδραση του υπάλληλου, ο οποίος δεν κατονομάζεται.

Αξίζει να σημειωθεί πως ένα από τα έγγραφα φέρεται να αποτελεί μέρος της όγδοης κατηγορίας κατά του Ντόναλντ Τραμπ, με ημερομηνία 4 Οκτωβρίου 2019, «σχετικά με τις στρατιωτικές δυνατότητες μιας ξένης χώρας».

Η τελευταία εικόνα απ' αυτές που βγήκαν στη δημοσιότητα δείχνει δεκάδες κούτες στοιβαγμένες μέχρι το ταβάνι. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ένας υπάλληλος είχε δείξει τη φωτογραφία στον Ντόναλντ Τραμπ, ώστε να δει ο ίδιος «πόσες από τις κούτες ήταν τοποθετημένες στην αποθήκη».