Η ΕΟΚ ξεκινάει τη διαδικασία προεπιλογής μελών για την Εθνική ομάδα eSports

Η ΕΟΚ ξεκινάει τη διαδικασία προεπιλογής μελών για την Εθνική ομάδα eSports
Πρόσκληση ενδιαφέροντος για την Ομοσπονδία και τα μέλη που θα απαρτίζουν την ομάδα μας.

Όπως είχε αποκαλύψει πρώτο το Gazzetta, η ΕΟΚ έχει μπει σε διαδικασία δημιουργίας Εθνικής ομάδας eSports στο NBA 2K και μετά την σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας ήρθε η ώρα για τη διαδικασία προεπιλογής των μελών της.

Η Εθνική ομάδα eSports θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στις επόμενες διοργανώσεις της FIFA και συγκεκριμένα ξεκινώντας από τα πρώτα προκριματικά τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο και στη συνέχεια στην τελική φάση που έχει προγραμματιστεί για τις 11-17 Δεκεμβρίου 2023.

Η επιλογή των μελών θα γίνει μέσα από ένα τουρνουά που θα γίνει στην Αθήνα 1-2 Ιουλίου και θα περιλαμβάνει τις ακόλουθες φάσεις:
- 1 on 1 τουρνουά με βάση την θέση των παικτών και σκοπό την επιλογή των 3 καλύτερων ανά θέση
- 5 on 5 μίνι τουρνουά με σκοπό την επιλογή της καλύτερης δυνατής δεκάδας που θα αποτελέσει και την σύνθεση της Εθνικής ομάδας eSports.

Όσοι επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή στην διαδικασία προεπιλογής των μελών της Εθνικής ομάδας eSports θα πρέπει να πληρούν τις ακόλουθες προϋποθέσεις:
- Να έχουν συμπληρώσει το 16ο έτος της ηλικίας τους
- Να έχουν ελληνική υπηκοότητα.
- Να έχουν τον δικό τους Pro-Am παίκτη στο NBA 2K23 σε PlayStation 5
- Το PSN ID που χρησιμοποιούν δεν πρέπει να περιλαμβάνει προσβλητικές έννοιες και φράσεις
- Να έχουν ενεργή συνδρομή στην υπηρεσία PS Plus

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής εδώ μέχρι και τις 23/06/2023.

Οι τελικοί συμμετέχοντες στο τουρνουά προεπιλογής θα επιλεχθούν με κριτήριο τα στατιστικά τους, τις θέσεις στις οποίες αγωνίζονται και στο ομαδικό τους πνεύμα. Προτεραιότητα θα έχουν οι Pro-Am που τα στατιστικά τους αγγίζουν το 95 overall rating. Σε κάθε περίπτωση, η ΕΟΚ είναι η αποκλειστική υπεύθυνη για την επιλογή των παικτών που θα λάβουν μέρος στο τουρνουά προεπιλογής.

Για οποιαδήποτε απορία, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο email [email protected].