Η μεγαλύτερη επίθεση hackers σε υπηρεσίες υγείας εκθέτει τα προσωπικά δεδομένα σχεδόν 9 εκατομμυρίων ασθενών!

Η μεγαλύτερη επίθεση hackers σε υπηρεσίες υγείας εκθέτει τα προσωπικά δεδομένα σχεδόν 9 εκατομμυρίων ασθενών!
Συνέβη στις ΗΠΑ πριν από μερικές εβδομάδες και ήρθε τώρα στη δημοσιότητα.

Μία απίστευτη υπόθεση ήρθε στο φως της δημοσιότητας της τελευταίες ώρες, αφού φαίνεται πως έχουμε πλέον μπροστά μας την μεγαλύτερη επίθεση hackers που έγινε ποτέ σε υπηρεσίες υγείας.

Όπως αναφέρει ο MCNA (Managed Care of North America), εισβολέας κατάφερε να ανακτήσει ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα και πληροφορίες για 9 εκατομμύρια ασθενείς.

Η επίθεση έγινε ανάμεσα στις 26 Φεβρουαρίου και 7 Μαρτίου του 2023 και στα χέρια επιτήδειων έχουν πέσει στοιχεία διευθύνσεων, αριθμών κοινωνικής ασφάλισης, αδειών οδήγησης και δεδομένων ασφάλισης.

Ο δράστης φαίνεται πως ακόμη δεν έχει εντοπιστεί, ωστόσο η ιστοσελίδα TechCrunch σημειώνει ότι η ρωσική LockBit είναι υπεύθυνη για την υπόθεση και έχει ζητήσει γύρω στα 10 εκατομμύρια δολάρια για να μην αρχίσει να πουλάει τα δεδομένα σε οποιονδήποτε τρίτο.

Ήδη, ως μέρος της απειλής της, έχει δημοσιεύσει δείγμα από τα αρχεία των 700GB (!) που έχει στα χέρια της.

Ο MCNA σημειώνει πως θα προσφέρει ένα χρόνο δωρεάν προστασία απώλειας προσωπικών δεδομένων στους πελάτες που βρίσκονται στη λίστα.

Μέχρι και αυτήν την περίπτωση, η μεγαλύτερη παραβίαση προσωπικών δεδομένων ιατρικής φύσης ήταν αυτή της PharMerica, από την οποία είχαν κλαπεί δεδομένα 6 εκατομμυρίων ασθενών.

Πηγή εικόνας: Unsplash / Yahoo Finance