Πονοκέφαλο προκαλεί το ποσό που οφείλει πολίτης της Αυστραλίας σε κλήσεις (vid)

Πονοκέφαλο προκαλεί το ποσό που οφείλει πολίτης της Αυστραλίας σε κλήσεις (vid)
Πονοκέφαλος ο υπέρογκος αριθμός απλήρωτων προστίμων.

Η Κυβέρνηση του Άντριους πρέπει να προβληματίζεται από το μεγάλο αριθμό των απλήρωτων προστίμων στη Βικτώρια. Χαρακτηριστικό είναι ότι υπάρχει παραβάτης που καλείται πάνω από 700.000 δολάρια για παράβαση του ορίου ταχύτητας, παράνομη στάθμευση και μη καταβολής του αντίστοιχου αντίτοιμου σε διόδια.

Οι Αρχές της πολιτείας καλούνται να μειώσουν το χρέος εισπράττοντας τα πρόστιμα, μερικά από τα οποία ήταν απλήρωτα εδώ και χρόνια. «Δεν έχουν κάνει απολύτως καμία ενέργεια για να προσπαθήσουν να αποπληρώσουν το πρόστιμό τους με την πάροδο του χρόνου», δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της Fines and Civil Enforcement Κρεγκ Χάουαρντ.

Χαρακτηριστικό, δε, είναι ότι πέντε μόνο πολίτες οφείλουν περισσότερα από 2.500.000 δολάρια. Ο πρώτος απ' αυτούς πρέπει να καταβάλλει στην πολιτεία σχεδόν 720.000 δολάρια μόνο, με περισσότερα από 500.000 δολάρια να είναι για απλήρωτα διόδια. «Αυτοί οι άνθρωποι δεν χρωστούν απλώς εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια στους φορολογούμενους, αποτελούν στην πραγματικότητα κίνδυνο κυκλοφορώντας στους δρόμους», δήλωσε ο σκιώδης Γενικός Εισαγγελέας Μάικλ Ο' Μπράιαν.

Ο δεύτερος μεγαλύτερος οφειλέτης της πολιτείας έχει κάνει παραβάσεις ύψους 615.000 δολάρια. Πιο κάτω στη λίστα βρίσκεται ο ηθοποιός Βινς Κολοσίμο που έχει 169 εκκρεμή πρόστιμα συνολικού ύψους 65.215 δολαρίων.

«Η πολιτεία έχει 140 ξεχωριστές υπηρεσίες, 5.500 διαφορετικούς τύπους προστίμων, ορισμένα πρόστιμα μπορεί να είναι κατά της ταξινόμησης οχημάτων, μερικά μπορεί να είναι ενάντια στο όνομα ενός ατόμου», είπε ο Χάουαρντ.

Ο COVID-19 και οι ποινικές διαδικασίες επίσης ευθύνονται για αυτές τις τόσο μεγάλες καθυστερήσεις. Πέρυσι εκτελέστηκαν περισσότερα από 50.000 εντάλματα με 8,2 εκατομμύρια δολάρια να έχουν εισπραχθεί από κατοίκους της Βικτώριας. Οι δικηγόροι λένε ότι οι περισσότεροι από αυτούς που έχουν χρέη είναι χαμηλού εισοδήματος - αυτή η τάξη οφείλει από 10.000 έως 12.000 δολάρια ο καθένας.

Τα κοινωνικά ευάλωτα άτομα μπορούν να υποβάλουν αίτηση στη Fines Victoria για να εξοφλήσουν το χρέος τους κάνοντας κοινωφελή εργασία ή κάνοντας μαθήματα ή παρέχοντας συμβουλευτικές υπηρεσίες.