Τέλος ο καφές που ήξερες: Ο καρπός που αλλάζει αναγκαστικά τη γεύση του – όχι προς το καλύτερο

Επιμέλεια: Newsroom
Τέλος ο καφές που ήξερες: Ο καρπός που αλλάζει αναγκαστικά τη γεύση του – όχι προς το καλύτερο
Ο καφές που έπινες μέχρι σήμερα, σε λίγα χρόνια δεν θα είναι ο ίδιος και θα κληθείς να πάρεις μια απόφαση: προτιμάς πικρό καφέ ή καθόλου καφέ;

Κάθε εποχή φέρνει νέα δεδομένα και αλλάζει τις απαιτήσεις. Κι αυτοί που παρατηρούν και προβλέπουν σωστά, είναι αυτοί που θα «διασωθούν». Προσαρμογή. Η μαγική λέξη για κάθε είδος στον πλανήτη. Και σε μια περίοδο που η κλιματική κρίση είναι στο επίκεντρο, η προσαρμογή και η διορατικότητα, φέρνουν κέρδος μέσα από την ανα-προσαρμογή, την αλλαγή. Και στην παραγωγή καφέ, η κλιματική κρίση μοιάζει να αλλάζει τα πάντα.

Αυτή τη στιγμή η ποικιλία καφέ που έχει την μεγαλύτερη παραγωγή και κατανάλωση, είναι η Arabica που παράγεται στην Αφρική, ιδίως στην Κένυα. Το 70% είναι Arabica και το υπόλοιπο 30% οι υπόλοιπες ποικιλίες.

Διαβάστε περισσότερα στο intronews.gr