Πως σχεδιάστηκε η τελική μάχη στο God of War του 2018; (vids)

Παύλος Παπαπαύλου
Πως σχεδιάστηκε η τελική μάχη στο God of War του 2018; (vids)
Η Sony Santa Monica μιλάει για τη μεγάλη μάχη του Kratos στο τέλος του προηγούμενου game.

To God of War κυκλοφόρησε το 2018 και κατάφερε να αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές σε όλα τα επίπεδα. Το παιχνίδι έκλεισε πέντε χρόνια στην αγορά και η Sony Santa Monica, το studio που το δημιούργησε, έβγαλε στη δημοσιότητα μερικές ενδιαφέρουσες σκηνές από τη φάση της ανάπτυξης. (Προσοχή, στη συνέχεια του κειμένου ακολουθούν spoilers).

Η εταιρεία εστίασε ειδικά στην τελική μάχη με τον Baldur, όπου και ο Kratos τον αντιμετωπίζει με τη βοήθεια του γιου του. Αρχικά, η ομάδα δημοσίευσε ένα σχετικό video με το motion capture του μεγάλου κακού.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε το πως χρησιμοποιήθηκε ο τιτάνας Thamur για να δώσει στην τελική μάχη μια καλύτερη οπτική στο scaling του χαρακτήρα. Η Freya δείχνει να χρησιμοποιεί τον τεράστιο χαρακτήρα για να αποφύγει τη διένεξη ανάμεσα στους χαρακτήρες, ελέγχοντάς τον από ψηλά.

Στη συνέχεια, γίνεται αναφορά στο πως ο Kratos αντιμετωπίζει τον Baldur στην πρώτη φάση της μάχης, με τους παίκτες να καλούνται να αξιοποιήσουν τα όσα έχουν μάθει μέχρι εκείνη τη στιγμή στην ιστορία του τίτλου.

Τέλος, γίνεται αναφορά στη συνεργασία του Kratos με το γιο του Atreus και το πως εκμεταλλεύονται το χώρο της μάχης προς όφελός τους.

Το πιο εντυπωσιακό έρχεται στο κλείσιμο, όπου βλέπουμε την εξαιρετική ερμηνεία των ηθοποιών Jeremy Davies και Danielle Bisutti ως Baldur και Freya.