Η τεχνητή νοημοσύνη «φέρνει» στη ζωή τους Biggie και Tupac με ένα τραγούδι που έχει ξετρελάνει το διαδίκτυο (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Η τεχνητή νοημοσύνη «φέρνει» στη ζωή τους Biggie και Tupac με ένα τραγούδι που έχει ξετρελάνει το διαδίκτυο (vid)
Ένα νέο τραγούδι στο οποίο συμμετέχουν οι δύο θρύλοι κυκλοφόρησε και οι θαυμαστές το χαρακτηρίζουν ως αριστούργημα.

Η τεχνητή νοημοσύνη αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο δημιουργούμε μουσική και ένα πρόσφατο έργο επανέφερε στη ζωή δύο από τους μεγαλύτερους ράπερ όλων των εποχών, τους Notorious B.I.G. και Tupac Shakur. Ένα νέο τραγούδι στο οποίο συμμετέχουν οι δύο θρύλοι κυκλοφόρησε και οι θαυμαστές το χαρακτηρίζουν ως αριστούργημα.

Το τραγούδι δημιουργήθηκε από μια ομάδα εμπειρογνωμόνων τεχνητής νοημοσύνης και μουσικών παραγωγών. Χρησιμοποίησαν αλγορίθμους μηχανικής μάθησης για να αναλύσουν και να αναπαράγουν τα φωνητικά μοτίβα, τις συνθέσεις και τα στυλ των ράπερ. Η τεχνητή νοημοσύνη χρησιμοποιήθηκε επίσης για τη δημιουργία ενός νέου ρυθμού και μιας ενορχήστρωσης που ταιριάζει με τους εμβληματικούς ήχους των ράπερ.

Το αποτέλεσμα είναι ένα τραγούδι που ακούγεται σαν να θα μπορούσε να έχει ηχογραφηθεί στο απόγειο της καριέρας των Biggie και Tupac. Οι θαυμαστές έσπευσαν να επαινέσουν το τραγούδι, με πολλούς να λένε ότι αποτυπώνει τέλεια την ουσία του στυλ των δύο ράπερ.

@aiverse2 Who was in Paris? 🇫🇷#ai #aicover #fyp #fypシ #biggie #tupac #inparis #🥷 #kanyewest #jayz ♬ Ni**as In Paris - JAY Z & Kanye West

Ένας θαυμαστής έγραψε: «Δεν μπορώ να πιστέψω πόσο ρεαλιστικό ακούγεται αυτό. Είναι σαν να μην μας άφησαν ποτέ». Ένας άλλος θαυμαστής σχολίασε: «Αυτό είναι το καλύτερο πράγμα που έχω ακούσει εδώ και πολύ καιρό. Δεν μπορώ να σταματήσω να το ακούω».

Ωστόσο, ορισμένοι έχουν εκφράσει ανησυχίες σχετικά με την ηθική της χρήσης της τεχνητής νοημοσύνης για να επαναφέρει στη ζωή αποθανόντες καλλιτέχνες. Υποστηρίζουν ότι εγείρει ερωτήματα σχετικά με την ιδιοκτησία του έργου των καλλιτεχνών και της εικόνας τους και ότι θα μπορούσε ενδεχομένως να εκμεταλλευτεί την κληρονομιά τους για εμπορικό όφελος.