Μαραθωνοδρόμος σταμάτησε στη μέση του αγώνα για να κάνει την ανάγκη του (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Μαραθωνοδρόμος σταμάτησε στη μέση του αγώνα για να κάνει την ανάγκη του (vid)
Στα πλάνα φαίνεται ο δρομέας να παρεκκλίνει από την πορεία του και να κατευθύνεται προς έναν κήπο που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο δρόμο.

Ο Μαραθώνιος της Βοστώνης είναι ένας από τους πιο διάσημους και απαιτητικούς αγώνες μεγάλων αποστάσεων στον κόσμο. Δρομείς από όλο τον κόσμο ανταγωνίζονται για να ξεπεράσουν τα όριά τους και να πετύχουν τα προσωπικά τους ρεκόρ. Ωστόσο, μερικές φορές ακόμη και οι πιο αφοσιωμένοι αθλητές πρέπει να αντιμετωπίσουν απροσδόκητες σωματικές λειτουργίες, όπως συνέβη με έναν συγκεκριμένο δρομέα του Μαραθωνίου της Βοστώνης, ο οποίος φάνηκε να κάνει ένα διάλειμμα από τον αγώνα σε έναν κήπο.

Ο δρομέας, το όνομα του οποίου δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα, καταγράφηκε σε βίντεο από το κλειστό κύκλωμα του σπιτιού. Στα πλάνα φαίνεται ο δρομέας να παρεκκλίνει από την πορεία του και να κατευθύνεται προς έναν κήπο που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο δρόμο.

Αρχικά, δεν είναι απολύτως σαφές τι κάνει ο δρομέας. Ορισμένοι θεατές φαίνεται να πιστεύουν ότι απλώς κάνει ένα διάλειμμα ή ότι τεντώνει μια κράμπα. Αλλά καθώς ο δρομέας εξαφανίζεται από το οπτικό πεδίο πίσω από μερικούς θάμνους, γίνεται φανερό ότι κάνει κάτι εντελώς διαφορετικό. Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, εμφανίζεται πίσω από τους θάμνους, ρυθμίζει το σορτσάκι του και επιστρέφει στη διαδρομή του αγώνα, φαινομενικά ατάραχος από αυτό που μόλις έκανε.

Το βίντεο του περιστατικού έγινε γρήγορα viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με πολλούς ανθρώπους να εκφράζουν ένα μείγμα σοκ, αηδίας και διασκέδασης. Κάποιοι επαίνεσαν τον δρομέα για την ικανότητά του να πολεμά μπροστά στις αντιξοότητες, ενώ άλλοι τον επέκριναν για αυτό που είδαν ως έλλειψη σεβασμού προς τον ιδιοκτήτη του κήπου και τους άλλους δρομείς του αγώνα.

Ως απάντηση στο περιστατικό, η Αθλητική Ένωση της Βοστώνης, η οποία διοργανώνει τον μαραθώνιο, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία υπενθύμισε σε όλους τους συμμετέχοντες να «σέβονται την τοπική κοινότητα και να ακολουθούν όλους τους κανόνες και τους κανονισμούς του αγώνα». Η ανακοίνωση συνεχίζει λέγοντας ότι «οποιεσδήποτε ενέργειες που κρίνονται ακατάλληλες ή ασεβείς δεν θα γίνουν ανεκτές και μπορεί να οδηγήσουν σε αποκλεισμό ή άλλες κυρώσεις».