Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ: Χιλιάδες γυμνές φωτογραφίες γυναικών διακινούνται εν αγνοία τους μέσω Telegram

Επιμέλεια: Newsroom
Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ: Χιλιάδες γυμνές φωτογραφίες γυναικών διακινούνται εν αγνοία τους μέσω Telegram
Συναγερμός στην αστυνομία για γυμνές φωτογραφίες γυναικών στο Telegram.

Μαζικές είναι οι καταγγελίες στις οποίες προβαίνουν γυναίκες -τα τελευταία δύο 24ωρα- στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος αναφέροντας ότι είδαν γυμνές φωτογραφίες με το πρόσωπό τους να διακινούνται στο διαδίκτυο μέσα από την εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων, το Telegram. Άξιο αναφοράς είναι ότι η εφαρμογή προσφέρει τη δυνατότητα κρυπτογράφησης των μηνυμάτων. Όπως αναφέρεται, χιλιάδες είναι οι νεαρές, ανυποψίαστες, κοπέλες που βλέπουν ότι αποτελούν τα πρόσωπα ψεύτικων γυμνών φωτογραφιών.

Αρμόδιες αρχές εξηγούν πως δεν πρόκειται για γυναίκες που αναγνώρισαν τον εαυτό τους στις παρανόμως δημοσιοποιημένες φωτογραφίες, αλλά για καταγγελίες πολιτών που αντιλήφθηκαν την διαπόμπευση γυναικών και θέλησαν να ενημερώσουν τις αρχές.

Ανάλογες καταγγελίες είχαν γίνει και πριν από έναν χρόνο στην αστυνομία, ωστόσο, φαίνεται ότι τα τελευταία 24ωρα το φαινόμενο έχει πάρει ξανά ανησυχητικές διαστάσεις.

Όσον αφορά τον τρόπο δράσης τους, σύμφωνα με πληροφορίες, υποκλέπτουν τις φωτογραφίες κυρίως από το Facebook και το Instagram, στη συνέχεια τις παραποιούν και τις δημοσιεύουν σε γκρουπ στο Telegram. Ανάμεσα στις γυναίκες που απεικονίζονται σε αυτές τις φωτογραφίες, σύμφωνα με τις καταγγελίες, είναι και ανήλικα κορίτσια.

Πρόκειται για ένα φαινόμενο που απασχολεί τις αρχές σε όλο τον κόσμο και έχει αρχίσει να εξαπλώνεται και στη χώρα μας.