Κάλεσμα Μητσοτάκη στους νέους να ψηφίσουν: «Μην αφήσετε άλλους να αποφασίσουν για το μέλλον σας» (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Κάλεσμα Μητσοτάκη στους νέους να ψηφίσουν: «Μην αφήσετε άλλους να αποφασίσουν για το μέλλον σας» (vid)
Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο podcast «Μπούκλα 99» και στη Νεφέλη Μεγκ.

Συνέντευξη στη Νεφέλη Μεγκ και το podcast «Μπούκλα 99», όπου σχολιάστηκαν όλα τα θέματα της επικαιρότητας, παραχώρησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στην συνέντευξη που διήρκησε 69 ολόκληρα λεπτά, ο πρωθυπουργός απάντησε σε ερωτήσεις σχετικά με την τραγωδία των Τεμπών, την κατάσταση στην Υγεία και τα πανεπιστήμια, την οικονομία, τις δημόσιες συγκοινωνίες αλλά και τις επερχόμενες εκλογές.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης απευθύνθηκε και ξεχωριστά στους νέους, καλώντας τους να ψηφίσουν στις επερχόμενες εκλογές και να μην συμβιβαστούν με την ιδέα ότι δεν μπορεί να αλλάξει τίποτα.

Η Νεφέλη Μεγκ ρώτησε τον πρωθυπουργό για την τοποθέτηση του Κώστα Καραμανλή στα ψηφοδέλτια της ΝΔ, με τον κ. Μητσοτάκη να απαντάει λέγοντας ότι ο παραιτηθείς υπουργός, «ανέλαβε πλήρως την πολιτική ευθύνη παραιτούμενος από Υπουργός και αναγνωρίζοντας ότι, έχοντας την εποπτεία ενός οργανισμού ο οποίος ήταν, θα έλεγα, ο υπεύθυνος, και αναφέρομαι στον ΟΣΕ, για ένα τραγικό δυστύχημα, ανέλαβε το μερίδιο της ευθύνης που του αναλογεί παραιτούμενος. Από εκεί και πέρα τα υπόλοιπα θα τα κρίνουν οι πολίτες».

Ερωτώμενος για την κατάσταση στα Πανεπιστήμια ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε πως «Πίσω από το πανεπιστημιακό άσυλο κρύβονταν κακοποιά στοιχεία τα οποία συχνά δεν είχαν τίποτα να κάνουν με το πανεπιστήμιο, τα οποία ουσιαστικά καταλάμβαναν χώρους εντός του πανεπιστημίου και ασκούσαν βία εις βάρος φοιτητών, καθηγητών και άλλων».

Όσον αφορά τις δημόσιες συγκοινωνίες, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι «Ο Ηλεκτρικός είναι προβληματικός γιατί είναι παλιά τα τρένα. Το Μετρό δεν είναι χάλια. Και επειδή πρέπει να λέμε και τα σωστά, να σου θυμίσω ότι το μεγαλύτερο έργο υποδομής το οποίο δρομολογείται σήμερα στη χώρα είναι η επέκταση του Μετρό, είναι η νέα γραμμή του Μετρό, η γραμμή 4, όπου ήδη έχουν ξεκινήσει οι εργασίες, μπαίνει ήδη ο μετροπόντικας. Θα μου πεις θα πάρει 7-8 χρόνια να ολοκληρωθεί, ναι, αλλά όλα από κάπου ξεκινάνε».

Η 25χρονη Νεφέλη Μεγκ είναι μία ιδιαίτερα γνωστή Youtuber, και πολλές φορές οι απαντήσεις που έλαβε από τον πρωθυπουργό δεν έδειχναν να την ικανοποιούν, κάτι που δεν έκρυψε ούτε η ίδια.