Βίντεο ντοκουμέντο από την εισβολή και τους πυροβολισμούς της 28χρονης στο σχολείο του Τενεσί (vid)

Βίντεο ντοκουμέντο από την εισβολή και τους πυροβολισμούς της 28χρονης στο σχολείο του Τενεσί (vid)
Με τον χειρότερο τρόπο βρέθηκε ξανά στο προσκήνιο το ζήτημα της οπλοκατοχής στις ΗΠΑ, μετά το τελευταίο αιματηρό επεισόδιο με πυροβολισμούς σε σχολείο του Τενεσί.

Σε πρώτο πλάνο ξανά ο διάλογος για τη βία και την οπλοκατοχή στις ΗΠΑ, μετά την ένοπλη επίθεση που σημειώθηκε χθες, Δευτέρα (27/03) μέσα σε πρωτοβάθμιο ιδιωτικό σχολείο στη Νάσβιλ, στην πολιτεία Τενεσί του αμερικανικού Νότου, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρία παιδιά και τρεις ενήλικες.

Το πρόσωπο που διέπραξε το νέο λουτρό αίματος σκοτώθηκε πολύ γρήγορα από αστυνομικούς που έφθασαν επιτόπου, με τις πληροφορίες της αστυνομίας να αναφέρουν πως επρόκειτο για γυναίκα, διεμφυλική, 28 ετών, ονόματι Όντρεϊ Χέιλ, η οποία είχε καθαρό ποινικό μητρώο.

Στη δημοσιότητα δόθηκε βίντεο ντοκουμέντο από κάμερες κυκλώματος, στο οποίο φαίνεται η 28χρονη να φτάνει με το αυτοκίνητό της στο μικρό ιδιωτικό χριστιανικό εκπαιδευτικό ίδρυμα της πρωτεύουσας του Τενεσί «The Covenant School», οπλισμένη με δυο τουφέκια εφόδου και πιστόλι, να πυροβολεί τη γυάλινη πόρτα και να εισβάλλει στους διαδρόμους του σχολείου.

Στη συνέχεια η ίδια κατευθύνθηκε στον πρώτο όροφο του εκπαιδευτικού ιδρύματος, στο οποίο είχε φοιτήσει, πυροβόλησε και σκότωσε τρία παιδιά, δυο κορίτσια κι ένα αγόρι, ηλικιών μεταξύ 8 και 9 ετών, και τρία ενήλικα πρόσωπα, ηλικιών μεταξύ 60 και 61 ετών.

Αστυνομικοί που έσπευσαν άμεσα επιτόπου εξουδετέρωσαν την ένοπλη με τον θάνατό της να υπολογίζεται ένα τέταρτο αφότου έγινε η πρώτη κλήση στην αστυνομία, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό της Ντον Άαρον.

Κατά τη διάρκεια της επίθεσης, μια από τις εκπαιδευτικούς μπόρεσε να τηλεφωνήσει στην κόρη της. «Μου είπε πως είχαν κρυφτεί μέσα σε ντουλάπα και ακούγονταν πυροβολισμοί παντού», αφηγήθηκε η Έιβερι Μίρικ στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό WSMV4, ο οποίος ανήκει στο εθνικό δίκτυο του NBC.