Το ΝΑΤΟ προειδοποιεί τον Πούτιν: Βίντεο με μαχητικά που συνοδεύουν βομβαρδιστικά B-52

Newsroom
Το ΝΑΤΟ προειδοποιεί τον Πούτιν: Βίντεο με μαχητικά που συνοδεύουν βομβαρδιστικά B-52
Το μήνυμα που στέλνουν τα B52 στον απόηχο της συνάντησης Πούτιν - Σι.

Ένα ζεύγος αμερικανικών βομβαρδιστικών B-52 συμμετείχε σε αποστολή πάνω από την Ευρώπη μαζί με άλλους τρεις συμμάχους του ΝΑΤΟ, σε μια επίδειξη δύναμης της στρατιωτικής συμμαχίας, όπως φαίνεται σε βίντεο, καθώς η υποστήριξη της Κίνας προς τον Βλαντιμίρ Πούτιν αυξάνεται εν μέσω της συνεχιζόμενης εισβολής του στην Ουκρανία.

Το θεαματικό υλικό, που τραβήχτηκε από το πιλοτήριο του ενός από τα δύο βομβαρδιστικά B-52 Stratofortress με πυρηνικές δυνατότητες, έδειξε το αντίστοιχο αεροσκάφος να πετάει πάνω από τα σύννεφα μαζί με μαχητικά αεροσκάφη από την Ισπανία, την Ιταλία και τη Ρουμανία.

Η Διοίκηση Αεροπορίας του ΝΑΤΟ ανέφερε στο Twitter ότι «τα B-52 εκπαιδεύονται με τις συμμαχικές αεροπορικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια της αποστολής ενισχύοντας την ευρωατλαντική μας εταιρική σχέση» εν μέσω αυξημένων εντάσεων στην περιοχή.

Δεν ήταν σαφές πότε ή πού γυρίστηκε το υλικό, αλλά οι λεπτομέρειες της αποστολής δόθηκαν στη δημοσιότητα αφού ένα ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος αναχαίτισε το ζεύγος των B-52 πάνω από τη Βαλτική Θάλασσα καθώς πετούσαν κοντά στον εναέριο χώρο της Ρωσίας.