Υπάλληλος του Twitter απολύθηκε και δεν ήξερε τον λόγο: Ρώτησε τον Έλον Μασκ και εκείνος απάντησε

Newsroom
Υπάλληλος του Twitter απολύθηκε και δεν ήξερε τον λόγο: Ρώτησε τον Έλον Μασκ και εκείνος απάντησε
Ένας υπάλληλος του Twitter απολύθηκε και δεν ήξερε τον λόγο. Είχαν «παγώσει» οι λογαριασμοί του στο Twitter, δεν ήξερε αν παρέμενε εργαζόμενος.

Εργαζόμενος του Twitter απευθύνθηκε στον Έλον Μασκ, μέσω της πλατφόρμας, προκειμένου να μάθει αν έχει απολυθεί από την εταιρεία, καθώς αδυνατούσε να διαπιστώσει τι ακριβώς συνέβαινε.

«Ο επικεφαλής ανθρώπινου δυναμικού δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει αν είμαι εργαζόμενος ή όχι», έγραψε μεταξύ άλλων ο Χάλι Τόρλεϊφσον στο Twitter, απευθυνόμενος στον Έλον Μασκ. «Τι δουλειά κάνεις;», τον ρώτησε ο δισεκατομμυριούχος.

Ο Τόρλεϊφσον δήλωσε στο BBC πως προχώρησε σε αυτή την κίνηση εννέα ημέρες αφότου «πάγωσαν» οι λογαριασμοί στο Twitter και εκείνος δεν γνώριζε εάν έχει απολυθεί ή όχι. Τελικά, μετά τον «διάλογο» με τον Μασκ μέσω του Twitter, ο Τόρλεϊφσον λέει ότι έλαβε ένα email που επιβεβαίωνε την απόλυσή του.

«Άνοιξα τον υπολογιστή μου την Κυριακή πριν από εννέα ημέρες και είδα ότι η οθόνη ήταν γκρι και κλειδωμένη, κάτι που έδειχνε ότι με είχαν κλειδώσει εκτός των λογαριασμών μου στο Twitter», δήλωσε ο 45χρονος, επικεφαλής σχεδιασμού προϊόντων.

«Αφού πέρασαν λίγες ημέρες, άρχισα να επικοινωνώ με κάποιους, ανάμεσά τους ο Έλον και ο επικεφαλής ανθρώπινου δυναμικού, ρωτώντας για τη κατάστασή μου. Ο επικεφαλής ανθρώπινου δυναμικού μου έστειλε δύο email και δεν ήταν σε θέση να απαντήσει εάν είμαι ακόμη εργαζόμενος του Twitter», εξήγησε.

Twitter: Ο διάλογος του εργαζομένου με τον Έλον Μασκ

Έτσι, αποφάσισε να απευθυνθεί απευθείας στον εργοδότη του, τον Έλον Μασκ, μέσω της πλατφόρμας.

«Αγαπητέ Έλον Μασκ, πριν από 9 ημέρες κόπηκε η πρόσβασή μου στον υπολογιστή της δουλειάς, όπως και περίπου άλλων 200 εργαζομένων του Twitter. Όμως, ο επικεφαλής ανθρώπινου δυναμικού δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει αν είμαι εργαζόμενος ή όχι. Δεν έχεις απαντήσει στα email μου. Ίσως αν αρκετοί άνθρωποι κάνουν retweet θα μου απαντήσεις εδώ;», έγραψε στην ανάρτηση.

«Τι δουλειά κάνεις», τον ρώτησε ο Μασκ. Αρχικά, ο Τόρλεϊφσον του είπε πως θα πρέπει να παραβιάσει τη ρήτρα εχεμύθειας και σημείωσε πως αν το εγκρίνουν οι δικηγόροι του δισεκατομμυριούχου, τότε θα του απαντήσει.

«Είναι εγκεκριμένο, συνέχισε», του αποκρίθηκε ο Έλον Μασκ και ο 45χρονος άρχισε να απαριθμεί τι έχει κάνει στην εταιρεία. Ο διάλογος τελείωσε με τον Μασκ να «απαντά» με δύο emoji που γελούν. Λίγο έπειτα από αυτή την επικοινωνία, το τμήμα ανθρώπινου δυναμικού του Twitter επικοινώνησε με τον Τόρλεϊφσον και τον ενημέρωσε πως έχει απολυθεί.