Τραγωδία στην Ιταλία: Τουλάχιστον 60 οι νεκροί από ναυάγιο μεταναστών

Newsroom
Τραγωδία στην Ιταλία: Τουλάχιστον 60 οι νεκροί από ναυάγιο μεταναστών
Αυξάνεται διαρκώς ο απολογισμός των θυμάτων μετά το τραγικό ναυάγιο στην Καλαβρία, με τα τελευταία στοιχεία να κάνουν λόγο για 60 νεκρούς. Δεκάδες οι διασωθέντες.

Εξήντα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ άλλοι δεκάδες κατάφεραν να επιζήσουν όταν σκάφος που μετέφερε μετανάστες προσέκρουσε σε βράχια κοντά στις ακτές της νότιας Ιταλίας νωρίς το πρωί της Κυριακής (26/2).

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, όμως, ο αριθμός των νεκρών μπορεί να ξεπεράσει τους εκατό. Tο ναυάγιο έλαβε χώρα κοντά στο Στεκάτο ντι Κάτρο, ένα παραθαλάσσιο θέρετρο στην ανατολική ακτή της Καλαβρίας, της περιοχής που αποτελεί την άκρη της «μπότας» της Ιταλίας.

Το σκάφος μετέφερε περίπου 120 άτομα και προσέκρουσε σε βράχια «λίγα μέτρα από την ακτή», ανέφερε η ακτοφυλακή, προσθέτοντας ότι η έρευνα για άλλους πιθανούς επιζώντες συνεχίζεται. Νωρίτερα, ο δήμαρχος του Κάτρο, Αντόνιο Σεράσο, δήλωσε στο ειδησεογραφικό κανάλι SkyTG24 ότι μεταξύ των νεκρών ήταν γυναίκες και παιδιά.

Είπε ότι η ξύλινη βάρκα των μεταναστών είχε "διαλυθεί" εν μέσω θαλασσοταραχής, με τμήματα των συντριμμιών να έχουν διασκορπιστεί σε απόσταση περίπου 300 μέτρων από την ακτή.

Όπως διηγήθηκαν οι διασωθέντες στους άνδρες της ιταλικής οικονομικής αστυνομίας, το πλεούμενο προσέκρουσε σε βράχια και αμέσως μετά κόπηκε στα δυο. Οι γιατροί που, κοντά στον Κρότωνα, παρέχουν τις πρώτες βοήθειες, δήλωσαν ότι μέρος των διασωθέντων φέρει εγκαύματα σε πολλά σημεία του σώματος.

Το πλεούμενο είχε αναχωρήσει από την Σμύρνη πριν τέσσερις ημέρες. Είκοσι δυο διασωθέντες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο και τουλάχιστον ένας είναι σε ιδιαίτερα σοβαρή κατάσταση.